Başbakan Erdoğan: '30 Mart dünyaya mesaj olacak'

Başbakan Erdoğan: '30 Mart dünyaya mesaj olacak'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, 30 Mart'ın bir yerel seçimden çok daha önemli olduğunu söyledi.

Seçime 9 gün kala mitinglere hız veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün üç ilde on binlerce kişiyle buluştu. Öğleden önce Artvin, ardından baba ocağı Rize ve akşam Erzurum'da partisinin düzenlediği mitinglerde vatandaşlara seslenen Erdoğan'ın gündeminde paralel yapı ve muhalefet vardı. Nevruz bayramını kutlayıp, milli irade vurgusu yapan Erdoğan şu mesajları verdi: " İnşallah Nevruz Bayramı'nın baharı, barışı kalıcı olur. İnşallah o barış ateşini yakanlar, onun istismarını yapmaz. nbsp;
Pensilvanya'da bir zat var; hocaefendi midir, istihbarat şefi midir belli değil. Adam bakıyorsun dinlemeyse dinleme, görüntüyse görüntü, her numara var. Neymiş, gece bir alüfte ile bir siyasetçi bir araya gelecekmiş, onun istihbaratını almış, hemen Türkiye'de tanıdığı birini aramış bulmuş, 'git haber ver, bak böyle bir durum olacak.' Şu hale bak. Yav sana mı kaldı bu iş. Partisini kursun diyorlar. Bu kadar kelepir parti varken kendisi niye kursun? İşi taşerona vermiş, hiç başı ağrımaz. Onun yerine zaten Kılıçdaroğlu, Bahçeli çalışıyor. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolunacaktır. Kılıçdaroğlu'na oy toplayan Pensilvanya da onunla beraber haşrolacak.
Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini kimseye teslim etmeyiz. Hele Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere, onların tuzaklarına asla ve asla teslim etmeyiz. Unutmayınız, adaylarımıza vereceğiniz destek, kendisinin şahsı yanında partimize verilen destektir. Dün bizimle beraber olup, nefsi tercihleriyle bağımsız ya da başka partilerden adaylığını koyanlar var. 'AK Parti'nin bağımsız adayıyım, genel başkandan onay aldım' diyorlar. Benim partimin adayının dışında kimseye onayım yoktur. Kimileri de seçildikten sonra AK Parti'ye geçeceğini söylüyormuş. Bu tür ifadelere, kurnazlıklara, kandırmacalara asla itibar etmeyin. Bu şahıslar aslında AK Parti oylarını azaltma peşindeler. Çünkü bu seçimde alacağımız oyla sadece Türkiye'ye değil, dünyaya mesaj vereceğiz. Bizim için bir oyun çok önemi var. Sakın bu oyuna gelmeyin." nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan: '30 Mart dünyaya mesaj olacak'
DOĞU KARADENİZ'E MÜJDE!
Başbakan Erdoğan memleketi Rize ve Artvin'e, ortak havalimanı müjdesi verdi. Etüt çalışmasının başladığını ifade eden Erdoğan, "Büyük ihtimalle, Rize ve Artvin'in müşterek kullanabileceği bir havalimanını, orta bölgede inşallah yapacağız" diye konuştu. Artvin'in süratle doğalgaza kavuşacağını belirten Başbakan Hopa'ya bağlı Mustafa Kemalpaşa'nın da ileride ilçe olacağını açıkladı.

nbsp;Başbakan Erdoğan: '30 Mart dünyaya mesaj olacak'
İNTİHAR KOMANDOSU GİBİ YARGI ÜYELERİ VAR
Erzurum'da paralel yapının yargıdaki örgütlenmesine de değinen Başbakan, şunları söyledi: "İntihar komandosu yargı mensupları var. Dinliyorlar, bir de oralara işi düştüğü zaman onları da bir kapıdan alıp, öbür kapıdan bırakıyorlar. Yazık. nbsp;
Biz Pensilvanya'daki bu zatın yalanlarına maalesef inandık… Bu Pensilvanya'daki zat gençliğinde Erzurum'da Sadi Hoca'dan ders alıyor. Hem ders alıyor hem bilgisiz olduğu için yanından ayrıldığını söylüyor. Tabii gerçek ortaya çıkıyor. Bir gün medreseye jandarma geliyor, Sadi Efendi'yi götürüyor. Sonra anlaşılıyor ki Sadi Efendi'den şikâyetçi olan, Pensilvanya'daki zat. Jandarmaya gitmiş "Sadi Efendi Atatürk aleyhine konuşuyor" demiş. Takiyenin, fitnenin ne zaman başladığını görüyorsunuz değil mi.
'Bir ceketim var' diyor. Yalan, hem de kuyruklu yalan. Bu nasıl ceket? İçine CHP sığıyor, MHP sığıyor. Holdingler, ananaslar, tespihler, milyarlarca dolarlar, kurban derileri, himmetler sığıyor. Ne ceketmiş!
Bundan sonra Türkçe Olimpiyatları yapamazlar. Artık bitti o iş. Bizden salon alacaklar. Geç o işleri geç. Kapandı o defter kapandı. Montajlar var, dublajlar var öyle mi. Merak etmeyin biz bunun hakkından geldik, geliyoruz."

Faizsiz bankacılık sistemi geliyor
Başbakan Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda "TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, devletin kurumları içindeki "paralel unsurlar tarafından" baskıya maruz kalanlara "gelsin bizi bulsunlar" diye seslendi. Son olaylarla, krediler üzerinde bir faiz baskısı oluştuğunu ifade eden Erdoğan, ancak kendilerinin bu kredi baskısını esnafa yansıtmadıklarını, esnafa uygulanan kredi faizini artırmadıklarını söyledi. "Paranızı bu casuslara kaptırmayın" diyen Erdoğan, "Bazı önemli düzenlemeler yapıyoruz. Faizsiz bankacılıkla ilgili Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'ın çalışması var. Kredi limitleri de şu an 40 bin ile 125 bin lira arasında değişiyordu. Biz bunu en düşük 75 bin en yüksek 150 bin lira olarak yeniden düzenliyor limitlerini artırıyoruz. Esnaf kredi faizinde artış yapmadığımız gibi faiz yükünü de 1 puan indiriyoruz" ifadesini kullandı.

Halk 17 Aralık'a aldırmadı
17 Aralık operasyonunun Türkiye'ye etkileri tartışılırken, aradan geçen sürecin AK Parti'nin üye sayısına olumlu yansıdığı ortaya çıktı. 17 Aralık'tan 17 Mart'a kadar geçen 4 ayda AK Parti'nin üye sayısı 150 bin arttı. 17 Aralık'ta 8 milyon 876 bin seviyesindeki üye sayısı, 17 Mart itibariyle 9 milyon 026 bini geçti. Sadece İstanbul'da 45 bine yakın üye artışı oldu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...