Taner Yıldız 'Geziciler Iğdır'a gelsin'

Taner Yıldız 'Geziciler Iğdır'a gelsin'

Ekonomi Haberleri

Gezicilere seslenen Bakan Yıldız 'Hayırlı iş yapmak istiyorsanız biraz da Iğdır'a 30 kilometre uzaklıktaki Metsamor Nükleer Santrali ile ilgilenin' dedi.

Türkiye Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Metsamor Nükleer Santrali'nin kapatılması için devreye girdi. Santralin ömrünü doldurduğunu dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gezi Parkı eylemcilerine de seslenerek, biraz da Türkiye için risk oluşturan bu santralle ilgilenmelerini istedi. Yıldız, "Konuyu Merkezi Avusturya'da bulunan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na ilettik. 1980 yılında devreye giren bir santralin özellikle o tür nesillerin 30 yıllık ömrü var. Yani bu ömrünü doldurdu santral ve hemen kapatılması lazım. Iğdır merkezine uzaklığı 30 kilometre. Yani Iğdır'ın hemen yanı başında kurulan bir santraldir. Bu manada uluslararası ve toplumsal da bir ayrıcalık oluşturmamız lazım. Ben İstanbul Taksim'de özellikle eylem yapan arkadaşlarımıza birazcık da Iğdır'a gelip Metsamor'la alakalı yapacakları eylemleri genişletmelerini tavsiye ederim. Bari hayırlı düzgün bir iş yapmış olurlar" diye konuştu. nbsp;Yıldız, "3. nesil ve 60 yıllık ömrü olan, bütün teknolojileri tamamlanmış, en güvenli santrali kuruyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...