'Dr. Kıyamet'in gözü de Türk hisse senetlerinde

'Dr. Kıyamet'in gözü de Türk hisse senetlerinde

Ekonomi Haberleri

Faber, '7-10 yıllık dönemde Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan hisselerine yatırım yapmayı tercih ederim. Çünkü mevcut fiyatlar oldukça düşük seviyede' dedi.

Uluslararası finans piyasalarındaki isabetli kriz tahminleri sebebiyle "Dr. Kıyamet" olarak tanınan yatırım uzmanı Marc Faber, gelişmekte olan ekonomilerdeki düşüşün alım fırsatı oluşturduğunu söyledi. Gelişmekte olan ekonomilerdeki varlık değerlemelerinin yaşanan düşüşlerle birlikte düzeltmeye uğradığını ifade eden Faber, "Ben yatırımcı olarak ABD hisselerine yatırım yapmak için artık çok geç olduğunu düşünüyorum. Eğer 7-10 yıllık dönemde yatırım için fikrimi sorarsanız, Türkiye, Rusya, Çin ve Hindistan hisselerine yatırım yapmayı tercih ederim. Bu ekonomiler uzun vadeli yatırımcılar için yüksek kazanç getirebilir. Hisseleri ciddi oranda düzeltmeye maruz kaldı. Çünkü mevcut fiyatlar oldukça düşük seviyede" diye konuştu.
Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde bir miktar daha değer kaybı olabileceğini belirten Faber, şöyle devam etti: "Faiz oranlarını artırabilirler. Fakat faiz artışının ekonomik büyüme üzerinde olumsuz etkileri olacaktır. Hükümetler genellikle para birimindeki değer kaybını, ekonomik yavaşlamanın oluşturacağı yakın vadeli risklere tercih ederler. TCMB'nin de hamlesi enflasyonu ve TL üzerindeki baskıyı frenlemezse, yeni faiz artışı olabilir. Bu ihtimal halinde ekonomi yakın vadede ciddi sıkıntıya girer."
ABD Merkez Bankası'nın para politikasında kapsamlı bir değişik beklemediğini de anlatan Faber, "Parasal genişlemenin azalması sadece kağıt üzerinde. Gerçekte buna son verilmiyor. Parasal genişleme devam ettikçe de, yatırımcılar emlak, sanat tabloları ve fiziki altına rağbet göstermeye devam edecek. Altın fiyatları 1250-1300 dolara gerilerse alımlar gelecektir" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...