Faizsiz bankacılık sistemi geliyor

Faizsiz bankacılık sistemi geliyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Erdoğan, "Faizsiz bankacılıkla ilgili 3 devlet bankamızın çalışmaları var. Kredi limitlerini de yeniden düzenliyoruz' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda "TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, devletin kurumları içindeki "paralel unsurlar tarafından" baskıya maruz kalanlara "gelsin bizi bulsunlar" diye seslendi. Son olaylarla, krediler üzerinde bir faiz baskısı oluştuğunu ifade eden Erdoğan, ancak kendilerinin bu kredi baskısını esnafa yansıtmadıklarını, esnafa uygulanan kredi faizini artırmadıklarını söyledi. "Paranızı bu casuslara kaptırmayın" diyen Erdoğan, "Bazı önemli düzenlemeler yapıyoruz. Faizsiz bankacılıkla ilgili Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'ın çalışması var. Kredi limitleri de şu an 40 bin ile 125 bin lira arasında değişiyordu. Biz bunu en düşük 75 bin en yüksek 150 bin lira olarak yeniden düzenliyor limitlerini artırıyoruz. Esnaf kredi faizinde artış yapmadığımız gibi faiz yükünü de 1 puan indiriyoruz" ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...