İstanbul Emniyet'inde casusluk operasyonu! 21 polis açığa alındı

İstanbul Emniyet'inde casusluk operasyonu! 21 polis açığa alındı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dinleme iddiasıyla ilgili olarak İstanbul Emniyeti'nde 21 polis açığa alındı. Alınanlar arasında Mali Şube ve Terörle Mücadele eski müdürleri bulunuyor

17 Aralık operasyonu sonrası görev yeri değişen İstanbul Emniyeti eski Mali Şube müdürü Y.S ve yardımcısı K.A açığa alındı. Bu müdürlerin açığa alınma gerekçesi soruşturmalarda elde edilen tapeleri ve ses kayıtlarını internet sitelerine sızdırmak. Emniyeti eski Mali Şube müdürü Y.S 17 Aralık'tan sonra polis okuluna tayin edilmişti. nbsp;Aynı gerekçeyle yedi polisin daha rozetleri ve silahları alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ayrıca 10 rütbeli polis de "emniyet bilgisayarlarındaki bilgileri ve log kayıtlarını sildikleri, ayrıca fişleme yaptıkları" gerekçesiyle açığa alındı.Bu gerekçeyle açığa alınan polis müdürleri arasında Terörle Mücadele eski şube müdürü Ö.K ve Y.A. de var. Toplam 21 polisin görevden el çektirildiği bildirildi.Açığa alınanlardan 11'i internet sistelerine ses kaydı ve tape sızdırmakla suçlanıyor. 10 personel ise Emniyet'teki kayıtları silmek ve yasadışı kayıt tutmakla suçlanıyor. 17 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra beş binden fazla emniyet görevlisi ya görevden alındı ya da yeri değiştirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...