Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'nın konuştuğu kahraman Türk'ün yürek burkan son mesajı

/ Kaynak: DHA
Almanya'nın konuştuğu kahraman Türk'ün yürek burkan son mesajı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya'da, Ren nehrine düşen iki çocuğu kurtarmak için kendini feda eden Ali Kurt'un, bir gün önce sosyal medyada yaptığı paylaşım yürekleri burktu.

Almanya'nın Köln kentinde, geçtiğimiz cumartesi günü Ren nehrinde boğulmak üzere olan iki kız çocuğunu kurtarmak için nehre atlayan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ali Kurt'un (47) kaybolmadan bir gün önce sosyal medyada paylaştığı mesaj yürekleri burktu. "Ren Kahramanı" olarak anılmaya başlanan Ali Kurt'un cuma günü Facebook sayfasında "Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun, ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir" şeklinde bir mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Bu paylaşımdan sadece bir gün sonra ise hiç tanımadığı iki çocuğu kurtarmak için kendini Ren nehrinin sularına bırakıp kayboldu.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Köln Anakent Belediye Başkan yardımcılarından Elfi Scho-Antwerpes'in aileyi ziyaretinin ardından arama çalışmaları tekrar başlatıldı. Tam donanımlı gemilerin Ali Kurt'un nehre atladığı yerden Hollanda sınırına kadar olan bölgeyi karış karış taradığı gözlendi. Edinilen bilgiye göre, Hollanda içinde de Kuzey Denizi'ne kadar olan geniş bir bölgede aramalar devam ediyor.

ZİYARETÇİ AKINI

Kurt ailesinin evi bir haftadır, "geçmiş olsun" dileklerini iletmek isteyenlerle doluyor. Misafirlerin yararlanması için Köln Belediyesi tarafından evin bahçesine kurulan çadırın ise daha büyük bir çadırla değiştirilmesi planlanıyor. Ali Kurt'un nehre atladığı yerdeki ağacın üzerine ise, "Seni hiç unutmayacağız, her zaman kalbimizdesin" gibi Türkçe ve Almanca yazılar yazıldı. Ağaç Kurt'un fotoğrafları ve çiçeklerle süslendi. Ağacın yanından geçenler Ali Kurt'un biran önce bulunması için dua ediyorlar.

KURTARMA EKİPLERİNE DESTEK OLACAKLAR

"Ali Kurt der Held vom Rhein" ismiyle açılan Facebook sayfasında ise üye sayısı, kısa sürede 7 bin kişiyi geçti. Ali Kurt'un sevenleri cumartesi günü saat 12.00'de evin önünde buluşup kurtarma ekiplerine destek olmak için Ren nehri kıyısında arama çalışması yapacaklar. Ali Kurt'un kurtarmak için kendini feda ettiği iki küçük kız kardeşten biri olan ve hastanede hayata gözlerini yuman minik kızın cenazesinin ise pazartesi günü kaldırılacağı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...