Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık bugünden sonra kullanılmayacak

/ Kaynak: AA
Artık bugünden sonra kullanılmayacak

SAĞLIK Haberleri  / AA

Aroma verici madde olan "3-Acetyl-2,5-dimethylthiophene", bugünden itibaren piyasaya arz edilecek gıdaların üretiminde kullanılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumlarda çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak, gıdalarda kullanılan aroma vericileri, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerini, bunların üretimlerinde kullanılan kaynak materyaller ile bunların kullanım koşulları ve etiketleme kurallarını yeniden düzenledi.
Resmi Gazete'de yayımlanan, Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, gıdalarda kullanılan aroma verici maddelerde değişikliğe gidildi.
Yönetmelikle "3-Acetyl-2,5-dimethylthiophene", aroma verici madde olarak piyasaya sunulamayacak ve gıdalarda kullanılmayacak. Söz konusu maddenin ithalatı ve bu maddeyi içeren bir gıdanın ithalatına da izin verilmeyecek.


SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...