İhvan'dan uzlaşma çağrısı

/ Kaynak: AA
İhvan'dan uzlaşma çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İhvan Şura Meclisi üyesi Cemal Haşmet, "İhvan, Tunus'ta Gannuşi'nin getirdiği siyasi çözüme benzer bir çözüme kavuşmaya çalışıyor" dedi.

Cemal Haşmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), demokrasi ve özgürlüklerden yana olan her devrimciye elini uzatmaya hazır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:"İhvan, nisan ayında önemli bir siyasi adım atmaya hazırlanıyor. İhvan ile Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin, Nisan ayında atacağı siyasi adımla ülkedeki halk hareketini doğru ve yerinde kulanmış olmakla birlikte içeride ve dışarıda bir devrime yol açacak. İhvan, Tunus'ta Gannuşi'nin getirdiği siyasi çözüme benzer bir çözüme kavuşmaya çalışıyor." nbsp;


İhvan'ın, tüm Mısırlıların bir araya gelmesi ve demokrasi ile özgürlüklerin geri kazanılması için geri adım atma niyetinde olduğunu belirten Haşmet, "Demokrasi ve halk iradesinin geri gelmesi için gerekirse İhvan ve ona bağlı Hürriyet ve Adalet Partisi bir iki adım geri gider. devrim ve şehitlerin hakları için kendi siyasi haklar konusunda geri adım atabilecek" diye konuştu.


Tunus'ta yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için 17 Eylül'de "Ulusal Diyalog Görüşmeleri" çerçevesinde bir girişim başlatılmıştı. Çözüm planında, Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, teknokrat hükümetinin kurulmasını kabul ederek yönetimi devretmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...