Hamilelikte "inkontinans" daha mı sık yaşanır?

Hamilelikte "inkontinans" daha mı sık yaşanır?

SAĞLIK Haberleri

Bebeğin karın içinde büyümesi sebebiyle idrar torbasına baskı yapılır. Bu da hamilelerin daha sık tuvalete gitmesine sebep olur.

Hamilelik dönemi, vücut yapısının ileri derecede değiştiği geçici bir dönemdir. Bu dönemde hem şekilsel olarak, hem hormonal ve metabolik olarak birçok farklılık meydana geldiğini söyleyen Yard. Doç. Dr. İnanç Yılmaz, "Hormonal etkiyle kaslarda ve eklemlerde gevşeme, ödem oluşur. Karın içinde rahmin büyümesi, komşusu olan idrar torbasını ileri derecede sıkıştırır ve aşağıya iter. Tüm bu faktörler sık sık az az idrar yapmaya ve bazen kaçırmalara neden olur. Normal şartlarda doğum sonrası tüm bu olumsuzluklar normale döner. Şikayetler de ortadan kaybolur" dedi. Kadınların anatomik yapısı gereği idrarı tutan mekanizmanın daha zayıf olduğuna dikkat çeken Dr. Yılmaz, "Kadınlarda idrar kanalı daha kısadır. İdrar torbasını taşıyan kasların gebelik, doğum gibi faktörlerle gevşemesi ve sarkması idrar torbasının boyun açısını bozarak daha kolay açılır hale getirir" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...