Film gibi soygun! 2 dakikada 14 bin lira çaldı

/ Kaynak: İHA
Film gibi soygun! 2 dakikada 14 bin lira çaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Torbalı'da PTT şubesi silahlı ve maskeli bir kişi tarafından soyuldu. 2 dakika süren soygunda zanlı, 14 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Subaşı semtinde PTT şubesi silahlı ve maskeli bir kişi tarafından soyuldu. 2 dakika süren soygunda, kimliği belirlenemeyen şahıs 14 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Jandarma ve polis ekipleri, kaçan soyguncuyu yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı.

Subaşı semtinde, 1 yıl önce hizmete açılan PTT şubesi dün kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla soyuldu. Edinilen bilgiye göre soygun, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İzmir-Aydın karayolu üzerindeki PTT şubesine kimsenin olmadığı sırada gelen şahıs, gişe görevlisi Pelin Bozoğlan'a silahı doğrulttu ve kasadaki paraları boşaltmasını istedi. Bir anda neye uğradığını şaşıran Bozoğlan, ilk önce para olmadığını söyledi. Ardından PTT şubesinin kapısını kapatan soyguncu, küfür ve hakaret etmeye başladı. Korkan ve paniğe kapılan gişe görevlisi, tehditlerin ardından paraları torbaya doldurarak şahsa verdi. Soyguncunun, tam çıktığı esnada gişe görevlisine dönerek, "Polise haber verirsen geri gelir seni öldürürüm" tehdidinde bulunduğu öne sürüldü.

KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Parayı alan soyguncu, plakası henüz belirlenemeyen araçla Tire yönüne kaçarken, soygun ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Soyguncuların saklanabileceği inşaatlar, tarlalar ve şeftali bahçeleri uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli ekiplerce didik didik arandı. Kırmızı alarm veren güvenlik güçleri, birçok yerde yolları kesti ve araçlarda arama yaptı. Soygunun gerçekleştiği PTT şubesindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ve jandarma ekipleri, soyguncuların eşkalini belirlemeye çalıştı. Güvenlik güçleri soygunla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı.

"YÜZÜME SİLAH DOĞRULTTU"

Yaşadığı şoku üzerinden atamayan gişe görevlisi Pelin Bozoğlan, "İçeri girdiğinde neye uğradığımı şaşırdım. Yüzünde hastaların taktığı maskelerden vardı ve ben kendisini hasta zannettim. Elindeki silahı yüzüme doğru doğrultunca donakaldım. Kasadaki paraları istedi, ben yok deyince tehditler, küfürler savurdu. Sonra kapıyı kapattı ve beni öldüreceğini düşündüm. Çaresiz parayı vermek zorunda kaldım. Çıkarken bana, 'Dua et parayı verdin, yoksa sana ne yapacağımı tahmin bile edemezdin. Polise haber verirsen geri gelir seni öldürürüm' dedi. Çok korktum ve hala olayın şokundayım" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...