Yayladağı'na roket ve havan mermisi düştü

/ Kaynak: AA
Yayladağı'na roket ve havan mermisi düştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Suriye sınırına yakın bölgelerindeki kırsal alana bir roket mermisi ve bir havan mermisi düştü.

Dün sabah saatlerinden itibaren Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı yakınlarında devam eden çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. Çatışma bölgesinden atıldığı değerlendirilen bir roket mermisi Yayladağı Gözlekçiler köyündeki kırsal alana isabet etti. Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki bazı evlerin camları kırıldı.

Yayladağı Sınır Kapısı yakınlarındaki Çamlıtepe bölgesine de bir havan topu mermisi düştü. Ormanlık alanda küçük çaplı yangın başladığı ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Gözlekçiler köyüne gelen Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, görüştüğü köylülerden sınır bölgesine yaklaşmamalarını istedi.

Köy sakinlerinden Muhammed Hançer, Keseb kasabasında devam eden çatışmaların seslerinin köylerinden duyulduğunu belirtti. nbsp;

Bahçede çalıştıkları sırada şiddetli bir ses duyduklarını ve korktuklarını anlatan Hançer, köydeki bir eve yaklaşık 50 metre uzaklıkta roket mermisi bulduklarını kaydetti.

Askeri birliklerin sınır bölgesinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...