Twitter, yasağa sebep olan hesabı kapattı

/ Kaynak: İHA
Twitter, yasağa sebep olan hesabı kapattı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Twitter, Türkiye'de erişim engeline sebep olan şikayetlerden birinin gereğini yerine getirdi ve söz konusu hesabı askıya aldı.

Twitter, Türkiye'de erişimin engellemesine yönelik şikayetlerden biriyle ilgili mahkeme kararını yerine getirdi ve Samsun'da yaşayan C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesabı askıya aldı. Bu gelişme, Twitter'ın "Türkiye'de şikayet edilen hesaplarla ilgili mahkeme kararlarını yerine getirmeye başladığı" şeklinde yorumlandı.

BAKAN ELVAN'DAN İLK YORUM
Twitter'ın yasağa neden olan bir hesabı kapatmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'dan açıklama geldi. Elvan, "Twitter'ın hesabı askıya almasını olumlu bir adım olarak görüyorum. TİB ile Twitter'in karşılıklı görüşmelerinin devam etmesinde fayda olduğu kanaatindeyim" dedi.

Twitter'ın yasaklanmasına neden olan kararlardan biri, adına açılan sahte Twitter hesabından müstehcen fotoğraflar yayınlandığını belirterek Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açan kadının başvurusu üzerine alınmıştı.

Twitter'ın "içeriğe erişimin engellenmesi" yönündeki kararı uygulamadığı belirtilmişti.

Twitter'ın yasaklanması sonrası Samsun Barosu avukatlarından Adnan Aydın, Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar nedeniyle Twitter'ın yasaklanmasını eleştiren avukat Adnan Aydın şunları söylemişti:

"Şimdi görüyoruz ki buna dayanak yapılarak Twitter'a tamamen erişim engellenmiştir. Bizim talebimiz sadece ilgili sayfaya erişimin engellenmesiydi. Twitter'in tamamının kapatılması gibi bir talebimiz yok, olamaz da."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...