Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Avcı'dan YGS hakkında flaş uyarı

/ Kaynak: AA
Bakan Avcı'dan YGS hakkında flaş uyarı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanı Avcı, YGS'ye ilişkin, "Seçim atmosferindeyiz, parti ve adaylardan rica ediyorum, sokaklarda gürültülü tanıtım, müzik olmasın" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerel bir televizyondaki yayına katılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 10.00'da Türkiye genelinde 175 merkezde ve Lefkoşa'da 6 bin küsur okulda 100 bini aşkın salonda Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağını belirterek, 2 milyonu aşkın öğrencinin YGS'ye gireceğini bildirdi.

Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar dileyen Avcı, şunları kaydetti:

"Sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir sınav olmasını diliyorum. Her sınav, insanlarda ister istemez bir gerilim uyandırır ama artık, bu yaşa gelmiş gençlerimizin bunun 'her şey' demek olmadığını, hayatta sınavında da ötesinde şeyler olduğunu bilmesi gerekir. İnşallah, hepsi gönüllerindekine göre sonuçlar alırlar ama dilerim ki umdukları sonuç olmasa bile bunların her zaman telafisi vardır. Özellikle anne ve babalara da çocuklarımızın omuzlarına çok fazla yük yüklememelerini, onlara çok fazla beklentilere yük yüklemelerini özellikle rica ediyorum."

"Seçim atmosferindeyiz, sınav yapılan bütün illerimizde, ilçelerimizde siyasi partilerimizden, adaylardan özellikle rica ediyorum, sokaklarda öyle gürültülü tanıtım, kampanya müzikleri falan olmasın" diyen Avcı, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın sağlıklı bir sınav ortamında cevaplarını verebilmesi için epey bir sükunet ve sessizlik istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize başarılar diliyoruz. Bu sınavlarda görev yapacak olan bütün öğretmenlerimize, öğretim görevlilerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bina yöneticilerimize, salon gözetmenlerimize, il koordinatörlerimize ve ÖSYM Merkezi'nde bugüne kadar bu sınavın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...