Yörük yoğurdu ile ABD okullarında ders oldu

Yörük yoğurdu ile ABD okullarında ders oldu

Ekonomi Haberleri

ABD'de yörük yoğurdu ile 1 milyar dolarlık satışa ulaşan Hamdi Ulukaya, başarısının okullarda ders konusu olduğunu söyledi.

Chobani Yogurts markası ile ABD'de büyük başarıya imza atan Hamdi Ulukaya, bu ülkede "En hızlı yükselen" sıfıtıyla okullarda ders konusu oldu. Başarısını "İyi hedef belirlemek" olarak açıklayan Ulukaya, "15 Ağustos 2005'te kapanmak üzere olan bir fabrikayı aldık. 2008'de satışımız 20 milyon dolar. 2009'da 75 milyon dolar, 2012'de 1 milyar dolar oldu. 23 yaşında ABD'ye gittim. Fabrikadaki 55 çalışandan 4'üyle devam ettik. İlk işim dış cepheyi boyamak oldu. Boyarken aklımıza birçok fikir geldi. Yoğurdun en iyisini, yörük yoğurdunu yaptık. Önce bir markete verdik. 300 koli verdik. 2 hafta yeni sipariş bekledik. Ardından 400, 500 koli derken, 3 hafta sonra 'Yoğurdu rafta tutamıyorum' diye aradı market sahibi" diyerek hızlı gelişimini anlattı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...