PKK ve PYD liderlerine canlı bomba darbesi: 52 ölü

PKK ve PYD liderlerine canlı bomba darbesi: 52 ölü

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de düzenlenen ve '9 kişi öldü' diye açıklanan saldırıda, aralarında PYD ve PKK'nın üst düzey isimlerinin bulunduğu 52 kişinin öldüğü ortaya çıktı.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Haseke kentine bağlı Kamışlı İlçesi'ndeki Hedaya Otel'de 11 Mart'ta Yüksek Kürt Konseyi Üyesi Aldar Halil, PYD'nin dışarıdan gelen 5 üst düzey komutanı ve PKK'nın önemli isimlerinden Şiyar, Haznevi tarikatı liderleri ile Hıristiyan din adamlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Gizli tutulan bu toplantıda Suriye'nin kuzeyindeki özerk yapılanmaya ilişkin konular ele alındı.

İKİ KATTA İKİ AYRI PATLAMA

Toplantının bitiminden hemen sonra binanın birinci ve ikinci katlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Ajansların '9 kişi öldü' diye geçtiği patlamalarda 52 kişi yaşamını yitirdi. Patlama sonrası yapılan incelemelerde olayın intihar saldırısı olduğu ortaya çıktı. Saldırıyı, Irak Şam İslam Devleti Örgütü (İŞİD) üyesi Halep doğumlu Ebu Muhammet El Ensari El Halebi ile Suud Carih El Cezrabi'nin gerçekleştirdiği belirlendi.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ÖLDÜ

Patlamada ölen 7 Suriyeli Kürt'ün isimleri açıklanırken, PYD ve PKK'nin üst düzey yönetici ve komutanlarının ölümü moral bozukluğuna yol açmaması için PYD'lilerden saklandı. Saldırıda ağır yaralanan Yüksek Kürt Konseyi üyesi Aldar Halil gizlice kaldırıldığı hastanede hayatını kayberken, 22 yıldır Kandil'de bulunan PKK'nın yöneticilerinden Şiyar da öldü.

YEĞENDEN TAZİYE MESAJI

Halil'in yaşamını yitirdiği kız kardeşinin oğlunun Facebook'ta yayınladığı taziye mesajıyla ortaya çıktı. Halil'in yeğeni facebook sayfasına Hedaya Otel'e düzenlenen bombalı saldırıda dayısının da yaşamını yitirdiğini yazdı.

NEDEN AİLE KATLİAMI

PYD'ye büyük bir darbe vuran ve ölenlerin arasında Türkiye'nin yanı sıra İran, Iraklı isimlerinde bulunduğu intihar saldırının nedeni ise intikam çıktı. İŞİD üyesi olan El Halebi'nin, saldırıyı PYD tarafından öldürülen ailesinin intikamını almak için örgüt kararı olmadan yaptığı iddia edildi. Suriye Kürt Yüksek Konseyi'nin 10 üyesinden biri olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) kurucularından ve Öcalan'ın yakın arkadaşı olan İsa Huso da, geçtiğimiz temmuz ayında Kamışlı'da düzenlenen bombalı saldırıda ölmüştü. nbsp; nbsp; (Kaynak: AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...