İsrail bu sefer mülteci kampında öldürdü

İsrail bu sefer mülteci kampında öldürdü

DÜNYA Haberleri

İsrail'in Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı Heyca ile 2 Filistinli öldürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi'ne üst üste hava saldırıları düzenleyen İsrail, Batı Şeria'da da Filistinlilere zor günler yaşatıyor. Hamas hareketi ve görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail askerleri dün sabah erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı'na baskın yaptı. İsrail askerlerinin, İslami Direniş Hareketinin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının önde gelen komutanlarından Hamza Ebu el- Heyca'nın kamptaki evine roket ateşi açması sonucunda Heyca'nın karşılık verdiği ifade edildi. Çıkan silahlı çatışmada Heyca'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

PROTESTOCULARA DA ATEŞ

Heyca'nın bedenine çok sayıda mermi ve şarapnelin isabet ettiğini belirten görgü şahitleri, Heyca'nın cansız bedeninin İsrail askerleri tarafından evin dışına çıkarıldığı ancak ailesine teslim edilmediği belirtildi. Kampa yapılan baskını ve Heyca'nın öldürülmesini protesto eden öfkeli halkın üzerine İsrail askerleri tarafından gerçek ve plastik mermilerle ateş açıldığı, saldırılarda 2 Filistinli'nin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Kuşatmanın devam ettiği kaydedilirken, Filistin veya İsrail tarafından olaya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...