Kaçak avcılara ilk hapis

Kaçak avcılara ilk hapis

GÜNDEM Haberleri

Denetimde yakalanan ve görevlilere ateş eden kaçak avcılar için 2 yıl birer ay hapis cezası verildi. Yargıtay ilk defa bu tür hapis cezasını onayladı.

Adana'da 2010 yılında, kaçak avcılar, kontrol sırasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine ateş açtı. Saldırıya maruz kalan denetim ekibinden bir kişi hafif yaralandı. Açılan davada kaçak avcılar hakkında hapis cezası verildi. Kaçak avcıların, yaptığı itiraz üzerine temyiz dosyasını değerlendiren Yargıtay, oy birliğiyle aldığı kararda, kaçak avcı olarak nitelendirilen bu kişilerin, görev başındaki memura mukavemet ve silahlı saldırıdan iki yıl birer ay hapis cezasına çarptırılmasını onadı. Yerel mahkemenin ardından Yargıtay'ın kararı, kaçak avcılar için ikinci bir şok oldu. Yargıtay'ın, ilk kez kaçak avcılara hapis cezası verdiği bildirildi. Kararda ayrıca idari para cezasının yanı sıra tabiatta meydana getirmiş oldukları zarardan dolayı da tazminat raporu düzenlendi.
DAMLA PEKER/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...