Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye sınırdaki çok kritik gelişme

/ Kaynak: AA
Suriye sınırdaki çok kritik gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhalifler, Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirdi.

Suriye sınırdaki çok kritik gelişmeEnsaur'ş Şam, Nusra Cephesi ve Fetih 2'nci Tümeni unsurlarından oluşan birlikler, yaklaşık üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Esad rejiminin elindeki son sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nda kontrolü ele geçirmelerini, tekbir getirip, özgürlük sloganı atarak kutladı. Muhalifler, sınır kapısı yakınındaki bir binanın çatısındaki Beşar Esad fotoğrafını indirerek yaktı.

Muhaliflerin komutanlarından Abu Muhammed, dün gecen sınır kapısındaki tüm binaları ele geçirdiklerini söyledi. Çatışmalarda muhaliflerden 10 kişinin öldüğünü söyleyen Muhammed; 30 muhalifin de yaralandığını, Keseb bölgesinde çatışmaların sürdüğünü belirtti.
Suriye sınırdaki çok kritik gelişme
Sınır kapısında birçok binanın kullanılamaz hale geldiği, bazı araçların zarar gördüğü gözlendi. Bölgeden zaman zaman yükselen çatışma sesleri, Yayladağı ilçesinden de duyuluyor. Muhaliflerin sınır kapısını ele geçirmesinin ardından Esad güçlerinin Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırısında yaralananların bir kısmı, Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...