Bursaspor'un seyircisiz oynama cezası sona erdi

/ Kaynak: AA
Bursaspor'un seyircisiz oynama cezası sona erdi

SPOR Haberleri  / AA

Yeşil-beyazlı takım, cezası nedeniyle sahasında sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocukların izleyebildiği 5. maçta ilk kez yenilgiyle tanıştı

Spor Toto Süper Lig'de dün Torku Konyaspor'a sahasında 2-1 yenilen Bursaspor, ilk kez kadın ve çocuk taraftarlarının tribünde bulunduğu bir maçtan yenik ayrıldı. Yeşil-beyazlı takım, daha önce cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocukların önünde oynadığı 4 maçtan da galip ayrılmıştı. Bursaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), seyircisiz oynama cezası yerine 20 Eylül 2011'de Fenerbahçe-Manisaspor müsabakası ile başlattığı uygulama kapsamında 2011-2012 sezonunda 2, bu sezon ise 3 kez sahasında kadınlar ve çocuklar önünde oynadı. "Yeşil Timsah", bu uygulamayla ilk kez 2011-2012 sezonunun 23. haftasında tanıştı. 18 Ocak 2012'de Bursa Atatürk Stadı'nda Galatasaray ile karşılaşan Bursaspor, rakibini Batalla'nın attığı golle 1-0 yendi. Aynı sezonun 29. haftasında, 4 Mart 2012'de Kardemir Karabükspor müsabakasında da cezalı duruma düşen yeşil-beyazlılar, mücadeleden Batalla, Pinto ve N'Diaye'nin golleriyle 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Bursaspor, kadın ve çocuk taraftarları önünde üçüncü mücadelesini ise bu sezonun 22. haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda Çaykur Rizespor karşılaşmasında verdi. Kadın ve çocuk taraftarların tribünleri tamamen doldurduğu karşılaşmayı yeşil-beyazlılar, Arjantinli oyuncusu Belluschi ve Çaykur Rizesporlu Oboabona'nın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 kazandı. Taraftarlarının 23. haftada Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynanan karşılaşmadaki kötü tezahüratları nedeniyle TFF tarafından bir seyircisiz oynama cezası daha alan "Yeşil Timsah", Kardemir Karabükspor maçında yine sadece kadın ve çocuk taraftarlarının önünde oynamak zorunda kaldı. Bursaspor, Brezilyalı forvet Fernandao'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak, dördüncü cezalı maçını da kazanmış oldu. Bu kez kadın ve çocuk taraftarların tezahüratları Bursaspor'u cezalı duruma düşürdü. Bu sezon art arda üçüncü cezasını alan Bursaspor, Torku Konyaspor karşısında ilk cezalı maç yenilgisini tattı. Yeşil-beyazlı takım sahadan 2-1 yenik ayrılarak kadın ve çocuk taraftarlarını üzdü. Bu sezonun 22. haftasından itibaren ceza tahtasından inmeyen yeşil-beyazlı takım, taraftarlarının Kayserispor deplasmanındaki kötü tezahüratları nedeniyle yine bir maç seyircisiz oynama cezası aldı. Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul görmezse bu sezon dördüncü kez ceza almış olacak.
- Goller yabancılardan
Bursaspor'un, kadın ve çocuk taraftarları önünde oynadığı 5 müsabakada attığı 8 golden 7'si yabancı oyunculardan geldi.
Taraftarlar, bu mücadelelerde, Batalla (2), Pinto, N'Diaye, Belluschi ile Fernandao'nun rakip fileleri havalandırmasına ve Çaykur Rizesporlu Oboabona'nın kendi kalesine attığı gole sevindi. Genç golcü Enes Ünal, Torku Konyaspor maçında rakip fileleri havalandırarak cezalı maçlarda gol atan ilk Türk futbolcu oldu. Yeşil-beyazlıların, cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği, 8 gol atıp kalesinde 2 yediği karşılaşmalarda aldığı sonuçlar şöyle:
SezonHafta MaçlarSkorGoller
2011-201223Bursaspor-Galatasaray1-0 Batalla
2011-201229Bursaspor-Kardemir Karabükspor3-0Batalla, Pinto, N'Diaye
2013-201422Bursaspor-Çaykur Rizespor2-0Belluschi, Oboabona (kendi kalesine)
2013-201424Bursaspor-Kardemir Karabükspor1-0Fernandao
2013-201426Bursaspor-Torku Konyaspor1-2Enes Ünal

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...