Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz Saray, bu telefonları test ediyor

Beyaz Saray, bu telefonları test ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Beyaz Saray ve ABD Hükümeti hem Beyaz Saray içerisinde hem de hükümet tarafından kullanılacak olan akıllı telefonlara güvenlik testi uyguluyor.

ABD hükümetinin hem hükümet görevlileri hem de Beyaz Saray'da kullanılacak telefonlar için çeşitli kısıtlamaları bulunuyor. Gerekli özellikleri yerine getiren telefonlar çeşitli testlerin ardından kullanıma uygunluğu açıklanarak, kullanıcıların bu modelleri tercih etmesi sağlanıyor. Güvenlik testlerinden başarıyla geçen modellerin başında BlackBerry modelleri geliyor ve hem ABD hükümeti hem de beyaz sarayda hem çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Wall Street Journal'ın haberine göre Beyaz Saray, Samsung ve LG'nin akıllı telefonları üzerinde güvenlik testleri uygulamaya başlamış. ABD Savunma Bankalığı sözcüsü tarafından da onaylanan bu bilginin ardından Beyaz Saray tarafından birçok farklı mobil telefonun kullanıldığı ve test edildiği bilgisi paylaşıldı. BlackBerry'nin ardından Samsung ve LG'nin de dahil olmasıyla birlikte cihaz çeşitliliği yaşanan Beyaz Saray'da Apple'ın iOS cihazları test planları içerisinde yer almıyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın kişisel telefon tercihi Apple yönünde olsa da, Apple'ın mobile işletim sisteminin kapalı yapısı Beyaz Sarayın sınırlandırmalarını karşılayacak özellikler sunamıyor. Pentagon'da 80.000 BlackBerry telefonun kullanıldığı iddia edilmişti. Samsung ve LG'nin testlere dahil olmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde ABD başkanının Samsung Galaxy S5 ya da LG G2 kullandığını görmek bizleri hiç şaşırtmayacak.
DONANIM GÜNLÜĞÜ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...