Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın fiyatındaki ralli, FED ve Ukrayna etkisiyle bitti!

Altın fiyatındaki ralli, FED ve Ukrayna etkisiyle bitti!

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın Kırım'dan başka hedefinin olmadığını açıklaması ve FED'in tahvil alımlarını azaltmaya devam etmesi, altında aşağı hareketi hızlandırdı.

Kapalıçarşı'da işlem gören altının gram fiyatı geçen hafta yüzde 3.33 oranında değer kaybetti. Önceki hafta sonu 99 lira olan altının gram satış fiyatı 95.75 liraya, 662 lira olan Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 640 liraya geriledi. Uluslararası piyasalarda ons ise 1381'den başladığı haftayı, 1334'ten tamamladı. Altındaki düşüşü hızlandıran iki önemli gelişme yaşandı. ABD Merkez Bankası (FED), geçen çarşamba aldığı kararla para musluklarını kısmaya devam etti ve aylık 65 milyar dolar olan tahvil alım miktarını 55 milyar dolara düşürdü. Ukrayna gerginliğinin de azalması altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskıyı artırdı. Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, "Bundan sonraki yükselişlerin daha zayıf, dirençlerden gelecek satışların ise daha sert olacağını düşünüyoruz" dedi. Altında kısa vadede güçlü direncin artık 1.360 dolar olduğunu ifade eden Doğan; bu seviye aşılmadığı sürece muhtemel yükselişlere kısa vadeli tepkiler olarak bakmak gerektiğini, aşağıda ise ilk güçlü destek olarak 1.320 - 1.310 dolar seviyelerinin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Gökhan Şen ise şunları söyledi: "Putin'in Kırım'dan başka hedefi olmadığını ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu açıklaması piyasayı memnun etti. Bundan sonra batıdan da ekstra bir tedbir gelmezse, jeopolitik tansiyon kısa sürede unutulacak. Altın fiyatlarında gerileme olmasını beklemeye devam ediyorum."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...