IŞİD tehdidine cevap: "Süleyman Şah'a saldırı olursa..."

IŞİD tehdidine cevap: "Süleyman Şah'a saldırı olursa..."

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin, "Türkiye kendi topraklarını koruma gücüne sahiptir" dedi.

Sivas'ın Hafik ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katılan Yılmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun "(IŞİD güçleri, Süleyman Şah Türbesi'ni kuşattı, 3 gün içinde Türk bayrağı inmez, askerler de çekilmezse türbeyi yerle bir ederiz) diye bir açıklama var. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, "Orası, Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası. Urfa'ya (Şanlıurfa) saldırıya ne karşılık verilirse Süleyman Şah'a (saldırıya) da o karşılık verilir" diye konuştu. Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Biz, hep şunu söyledik; bu coğrafyada Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak. Ne söylediğine dikkat edecek ve yaptığı hareketin ne sonuç doğuracağını kavraması lazım. Türkiye, güçlü bir devlettir ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir."

'Barış süreci bu milletin lehinedir'

Yılmaz, bir basın mensubunun "Öcalan'ın 2015 yılında serbest kalacağı söz konusu, böyle bir şey var mı" şeklindeki sorusu üzerine, "Böyle bir şey yok, kendisi böyle bir şey söyledi mi? Ancak vatandaşın kafasını karıştırmak isteyen bunu dile getirir" dedi. Yılmaz, "Barış süreci, bu milletin lehinedir, menfaatinedir" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...