Mancini'yi de göndermek isterse fatura kabarık olur

Mancini'yi de göndermek isterse fatura kabarık olur

SPOR Haberleri

Fatih Terim'i sözleşme koşulları gereği tazminatsız gönderen Galatasaray, aynı şekilde Mancini'yi de göndermek isterse fatura kabarık olur.

Galatasaray'da taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında gelen 1-0'lık Kayserispor mağlubiyetinin ardından hem yönetim hem de teknik direktör Roberto Mancini'nin istifasını istedi.Fatih Terim'in görevden alınışının ardından 6. haftada göreve gelen Roberto Mancini, bonusları dikkati çeken 2.5 yıllık sözleşme yaptı. İtalyan teknik adam 2.5 yıllık sözleşme imzalarken, sezonun geri kalanı için 3.5 milyon euro, sonraki 2 sezon içinse 4.5 milyon euroluk sözleşme imzaladı.Kötü gidişten sorumlu tutulan Roberto Mancini'nin bu sözleşme sonrası istifası halinde, Galatasaray Kulübü doğal olarak herhangi bir tazminat ödemeyecek. Ancak, yönetimin Mancini'yi göndermesi veya olası bir yeni yönetimin Mancini ile çalışmak istememesi durumunda ise fatura oldukça kabarık çıkacak. UEFA'nın yeni mali denetimi ve Ünal Aysal'ın da mali disiplin çabaları içerisinde olması sonrası, Mancini sezon sonunda gönderilirse fatura tam 9 milyon euro olacak. Türk lirasına çevrilirse bu ücret tam 27.75 milyonluk bir fatura anlamına geliyor.Roberto Mancini, daha önce Manchester City'den gönderildiği zaman da tam 16 milyon euroluk bir tazminat almıştı. Türk futbolunda ise bu tip bir teknik direktör tazminatını Beşiktaş, İspanyol teknik adam Vicente del Bosque'ye 7.961 milyon euroluk bir ödeme yapmak zorunda kalmıştı.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...