AK Parti sandıkta kuş uçurtmayacak

AK Parti sandıkta kuş uçurtmayacak

GÜNDEM Haberleri

Anadolu'ya dağılan AK Parti kurmayları, sandıklarda görev alacak teşkilat mensuplarını muhtemel oyunlarına karşı uyarıyor. Görevlilere eğitimler veriliyor.

AK Parti teşkilatı da 30 Mart'ı sorunsuz geçirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Sandık harekatı başlatan AK Parti'nin kurmay kadrosu, yapılan planlama çerçevesinde yurdun dört bir yanına dağıldı. Özellikle sandık başlarında görev yapacak görevliler her türlü ihtimale karşı uyarılıyor. Seçim günü sandık başında "müşahit", "müşahit yardımcısı"yla birlikte, gözlemcilerden oluşan dörder kişi görev alacak. Ayrıca, seçim mahallinde 11'er kişi, 30 Mart'ın sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için çalışacak. Görevliler muhtemel provokasyonlar ve hilelere karşı teyakkuzda olacak. AK Partili yöneticiler, yaptıkları toplantılarda, özetle şu uyarıları yapıyor:

SANDIKLARI BOŞ BIRAKMAYIN!

Oy kullanma işlemi başlamadan en az 1 saat önce görev yerinizde bulunarak gerekli hazırlıklarınızı yapın. Sandık kurullarının sağlıklı bir şekilde oluşup oluşmadığını kontrol edin. Her türlü manipülasyon ihtimaline karşı uyanık olun, sandıkları bir an olsun boş bırakmayın. Yasa gereği seçim günü, sandık çevresinde , "sandık kurulu başkan ve üyeleri, adaylar, milletvekilleri, o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler, görevli müşahitler ve bina sorumluları" dışında kimse bulunmamalı. Sandık çevresinde bir suç işlenmesi halinde, sandık kurulunun durumu tutanağa geçirmesi ve işlem yapması gerekiyor.

KOLLUK GÜÇLERİNE BİLDİRİN

Bazı bölgelerde oy kullanılmasına engel olmaya çalışanlar çıkabilir. Düzeni bozmaya kalkışanları, karışıklığa meydan vermeden kolluk güçlerine bildirin. Sandıklarda, siyasi partiler veya adaya ilişkin rozet, amblem, propaganda amaçlı yayınlar taşınamaz. Bu kuralın uygulanmasına dikkat edin.

TUTANAKLARA DİKKAT EDİN

Oyların sayımı, dökümü ve tutanaklara geçirilmesi sırasında çok dikkatli olun. Tutanaklar, YSK'ya ve Genel Merkez'e ulaşıncaya kadar görev alınınızdan ayrılmayın. Kurduğumuz sistem üzerinden sonuçları bildirin. (Kaynak: AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...