YGS Soru ve Cevapları 2014 - YGS sonuçları ne zaman açıklanacak!

YGS Soru ve Cevapları 2014 - YGS sonuçları ne zaman açıklanacak!

YAŞAM Haberleri

YGS Soru ve Cevapları açıklandı mı? 2014 ÖSYM YGS sonuçları ne zaman açıklanacak! Bu sene YGS sınavları açıklanacak mı? tüm detaylar bu haberde

ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının birinci aşaması olan nbsp;Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (2014 YGS) soruların yüzde 20'sine karşılık gelen ve rastgele seçilen 32 soruyu, soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açtı.ÖSYM'den yapılan açıklamada, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 33. maddesi ile 53. maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığı anımsatıldı.Açıklamada, sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan "her adaya farklı soru kitapçığı" uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından 2014-YGS sınavına katılan aday kitlesi düşünülerek test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20'sinin adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açıldığı duyuruldu.Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan 32 sorudan oluşan "Temel Soru Kitapçığı", ÖSYM'nin internet sayfasındaki bağlantıdan incelenebilecek.ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan "Temel Soru Kitapçığı" basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYM'de saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecek. ÖSYM'nin açıklamasında, nbsp;"Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır" ifadesine yer verildi. nbsp;

YGS SINAV SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı. ÖSYS'ye bu yıl 942 bin 996 kadın, 1 milyon 143 bin 991 erkek aday başvuru yaptı. nbsp;Adaylar, 841 bin 741'i lise son sınıf öğrencisi, liseden mezun 578 bin 741 üniversiteye yerleşmemiş, 437 bin 933 üniversitede kayıtlı, üniversite mezunu yaşı ileri 121 bin 676, lise son sınıfta 9 bin beklemeli aday, üniversiteye kayıtlı olup sınava girecek 437 bin 933 öğrenciden oluşuyor. Sınav saat 10.00'da başladı ve 160 dakika sürdü. nbsp;Sınavın yapılacağı yerlere sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, salonlara alınıncaya kadar aileleriyle ve yakınlarıyla vakit geçirdi. nbsp;Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanını, 2 saat 40 dakika süreyle yaşayan öğrenciler çıkışta, soruları değerlendirdi. Öğrencilerin ortak kanaati ise sözel ağırlıklı soruların kolay buna karşılık matematik gibi sayısal ağırlıklı soruların ise daha bir zorladığı yönünde oldu.Sınavdan çıkan öğrenciler ayrıca, sınav sorularının açıklanmamasına, kendilerini rahat değerlendiremeyeceklerini söyleyerek tepki gösterdi.Öğrencilerden Büşra Uzun, "Genel olarak soruları yaptım. Ancak sözel daha kolay gibi geldi. Sorular aklımda ama tam olarak hatırlayamayabiliyorum. Ama geçen yıllarda olduğu gibi soruları görsem daha kolay hatırlar ve kendimi daha iyi ölçebilirdim" dedi. Ezgi Demirtaş da "Türçe geçen yıla göre daha zordu. Sınav sorularının açıklanmamasına ise, şahsen çot üzüldüm. Çünkü onları görerek net olrak doğru yaptığımız soruları biliyorduk. Uygulama bunların kısıtlanması demek" dedi.

ÖSYM BAŞKANI FLAŞ BİR KARAR ALMIŞTI PEKİ SORULAR AÇIKLANACAK MI?
İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;
- Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.

SORU HAVUZUNU GENİŞLETMEK İÇİN

- Sınav yapan bir kurum olarak bizim çok zengin bir soru havuzumuz var. Çünkü her geçen gün sınav yükümüz artıyor. Çok hızlı reaksiyon vermemiz gerek durumlar söz konusu olabiliyor. Soru havuzumuzu genişletmenin yollarından biri de sorularımızı sokağa dökmemek, tüm dünyada da bunun böyle olduğunu görüyoruz. Dünyada benzeri sınav yapan kurumların hiçbiri geçmişte yaptığımız gibi sınav sorularını açıklamıyorlar. Belli bir kısmını açıklıyorlar, bilgi veriyorlar. Soruları tekrar tekrar kullanmak amacıyla muhafaza ediyorlar. Bir sorunun gerçekten kullanışlı bir hale gelebilmesi için 2-3 sene gerekiyor. Gerçek sınavda soruların denenmesi çok önemli. Eğer siz sorularınızı sınavdan sonra açıklarsanız deneme şansınız olmuyor. O zaman ölçme yeteneği belirsiz olan sorularla sınav yapmak durumunda kalıyorsunuz. ÖSYM havuzu genişletme, ölçme niteliğini iyileştirme gayreti içerisinde çalışırken önümüzdeki tek zorlayan konu bilgi edinme yayasıydı. Meclis'ten sorularımızın bilgi edinme yasası kapsamı dışında olmasını sağladık.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Adaylar, daha sonra sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Sınavın yapıldığı her salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete gibi malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. nbsp;YGS, hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar yaşattı. Üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de okul bahçelerinde çocuklarının heyecanını paylaştı. Bazı veliler, çocuklarının başarısı için dua etti. YGS sonuçları, ÖSYM'nin internet adresinden öğrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulacak.

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmuyor. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacak. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması istenecek. nbsp;YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurabilecek. LYS'lere başvurular, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Adayların LYS sınav merkezi tercihleri, LYS başvuruları sırasında alınacak. Sınavın sona ermesiyle sınav binalarından çıkan adaylar, kimi testlerde zorlandıklarını kimilerini ise zorluk yaşamadan cevapladıklarını belirttiler.


YGS SINAV SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN


2014 YGS sınavı aday işlemlerini aşağıdaki linke tıklayarak nbsp;ais.osym.gov.tr nbsp;adresinden öğrenebilirsiniz.
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YGS 2014 bu pazar yapılacak. YGS öncesi önemli bir açıklama ÖSYM Başkanı Ali Demir'den geldi. ÖSYM başkanı YGS sonuçlarının ne zaman ilan edileceğini açıkladı.
ÖSYM Başkanı Demir, YGS öncesi açıklamalarda bulundu. Demir, YGS sonuçlarını en kısa sürede açıklanacağını bildirdi.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, adaylar ve ailelerine uyarılarda bulundu.
Demir, "Adayların hem sınav ortamına alışmaları, hem de ulaşımlarını programlamaları bakımından Cumartesi günü saat 10.00-15.00 arasında tüm sınav binalarımız ve salonlarımız adayların görmesine açık olacak. Adaylara tavsiye ediyorum, cumartesi günü zaman ayırsınlar, sınav binasına gitsinler, gidiş dönüş yolunu öğrensinler. Hedefimiz en kısa zaman içerisinde adayların sonuçlarını öğrenmelerini sağlamak. belki de pek çok adayımızın hayal edemeyeceği kısa bir zamanda açıklamayı planlıyoruz" dedi.
Soru basımı, paketlenmesi, işlemlerinin tamamlandığını vurgulayan Demir, evrakların büyük kısmının araçlara yüklendiğini, Cumartesi günü 17.00 itibariyle tüm evrakların merkezlerde olmasının planlandığını söyledi.

YGS SONUÇLARI KISA SÜREDE AÇIKLANACAK
ÖSYM yönetimi olarak gerek sınav öncesi gerekse sınav sonrasına ilişkin tüm faaliyetleri planladıklarını vurgulayan Demir, "Hedefimiz en kısa zaman içerisinde adayların sonuçlarını öğrenmelerini sağlamak. Bunun için gerekli olan bütün uygulamalarımızı gerçekleştirdik, bütün tedbirlerimizi aldık. En kısa zamanda, belki de pek çok adayımızın hayal edemeyeceği kısa bir zamanda açıklamayı planlıyoruz" dedi.
Sınavın önemli olduğunu ancak hayattaki her şeyin bu sınavdan ibaret olmadığını kaydeden Demir, adayların rahat ve huzurlu bir şekilde sınava gelmelerini istedi.

Adayların görevlilerle uyum içerisinde olmasının da önemli olduğunun altını çizen Demir, şu ifadeleri kullandı:
"ÖSYM olarak bugünden itibaren 24 saat, sınavın koordinasyonu, her türlü ihtiyacı gidermek üzere çalışma içindeyiz. Her türlü ihtiyaçlar ve her türlü sorular için ÖSYM'nin çağrı merkezini arayabilirler. Sınav günü her türlü konuda yine çağrı merkezini veya sınav günü masamızı arayabilirler, bizimle irtibata geçebilirler. Adaylardan önemli bir isteğim; her türlü bilgiyi sadece ve sadece ÖSYM'nin internet sayf almaları. Bunun dışındaki bilgilere çok itibar etmemeleri. Bu büyük kitlenin heyecanlarını kullanmak isteyen bazı kitleler olabilir. Bunlara hiç itibar etmemelerini ve sadece ÖSYM'nin açıkladığı bilgileri takip etmelerini istiyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Bu onların emeğinin karşılığı olacaktır. Biz bütün gayretimiz, adaylarımızın emeklerinin sonucunu almaları, hak ve adalet ölçüsünde bu sınavı gerçekleştirmekdir."

PUAN HESAPLAMA

Sınava girecek üniversite adayları giriş yerini rahat bir şekilde bakma imkanı bulmaktadır. Üniversite sınavına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerinin ne zaman yayınlanacağı konusunu merak etmektedir. 2014 YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacağına dair OSYM önceden herhangi bir tarih belirtmemektedir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir. nbsp;

Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3 veya -3 puan farkı olabilir. Bu online ygs puanlama sisteminin gerçek değerler olmadığını, ortalama bir aobp aldığını belirtmek isterim.Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık olarak kaç puana denk gelebileceğini görebilmeniz için hazırlanmıştır.

ZEYTİNBURNU'NDA GÜRÜLTÜ TEPKİSİ
Nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme Meydanı'na yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Meslek Lisesi'nde YGS'ye giren öğrenciler ile velileri "gürültü" tepkisi gösterdi.Etkinlik alanına gidenlerin yoğun şekilde kullandığı Telsiz Mahallesi, Balıklı Kazlıçeşme Yolu üzerinde bulunan okulda sınava girecek öğrencilerin yakınları büyük stres yaşadı. Veliler, nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme Meydanı ve çevresinde yetkililerin sınav nedeniyle yeterli önlem almamasına tepki gösterirken, sınavdan çıkan öğrencilerde korna, müzik gibi gürültülerden olumsuz etkilendiklerini söylediler. Hüseyin Tekiner adlı bir veli, "Yakınımız sınavda, bu sesten çok rahatsızız. Bu çocukların vebalini kim çekecek? Herkes üzgün" şeklinde tepki gösterdi. Sınava giren oğlunu bekleyen Emrah Selman de "Bizim çocuklarımız gece gündüz çalıştı. Şimdi burada en ufak bir seste dikkatleri dağılacak. Valiliğin buna önlem alması lazımdı" diye konuştu. Sınavdan çıkan Burak Şöhret adlı bir öğrenci de gürültünün kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Çevreden gelen gürültü bizi rahatsız etti. Keşke bugün yapmasalardı ya da öğleden sonra yapılsaydı" dedi.
Öte yandan, kızı Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sınava giren Mustafa Can adlı bir vatandaş da okulun önündeki sokağa çıkarak sınav bitimine kadar "Korna çalma, sınav var" yazılı bir pankartı elinde tuttu. Can pankart açmanın olumlu şekilde işe yaradığını söyledi.

ÇOCUKLARINI DUA EDEREK BEKLEDİLER

ŞANLIURFA'da, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren öğrencilerin velileri, okul bahçelerinde dua kitapları okudu.
Şanlıurfa'da YGS'ye giren öğrenciler, aileleri ile birlikte sabah erken saatlerde sınava girecekleri okula geldi. Görevliler; sınav öncesi alyans, kolye, küpe, madeni para, cep telefonu ve cüzdanlarını yakınlarına vermeleri konusunda öğrencileri uyardı. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrencilerin velileri ise okul bahçelerinde sınav süresince çocuklarını heyecanla bekledi. Aileler, okul önlerinde tespih çekip dua kitapları okuyarak çocuklarının başarılı olmasını diledi. Sınav süresince okulların etrafında devriye dolaşan polisler, gürültü yapılmaması için önlem aldı.

MANİSA'DA 28 BİN 824 KİŞİ YGS'DE TER DÖKTÜ

YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Manisa genelinde 28 bin 824 aday girdi. Adaylar sınavda ter dökerken, aileleri ise dışarıda Kuran-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.
Manisa ile ilçeleri Turgutlu, Salihli, Akhisar ve Soma'daki okullarda toplam 28 bin 824 kişi YGS'ye girdi. Saat 10.00'da başlayan sınav öncesi polis, sınav merkezlerinin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Yerel Seçimlere giren belediye başkan adaylarını seçim otobüsleri ise sınav boyunca anons yapmadı.
Manisa Sınav Koordinatörü Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, il merkezinde 10 bin 194 kişinin sınava girdiği belirtip, "İl merkezimizde 42 okulda 552 salonda 1713 sınav sorumlusunun gözetiminde YGS yapıldı. Ayrıca il merkezimizde 21 engelli, 23 hükümlümüz de sınava girmiştir. Turgutlu İlçesi'nde 3 bin 721, Akhisar İlçesi'nde 3 bin 972, Salihli İlçesi'nde 7 bin 930 ve Soma İlçesi'nde 3007 kişi sınava girdi" diye konuştu.
Sınavdan yarım saat önce salonlara alınmaya başlanan adaylar polisler tarafından dikkatlice arandı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri ve yakınları ise dışarıda Kuran-ı Kerim, Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

34 YILDIR SINAVA GİRİYOR

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde, ilkokulda sözleşmeli öğretmenlik yapan 52 yaşındaki Adem Topçuoğlu, bu yıl 34'üncü kez üniversite sınavı girdi. Topçuoğlu, sınava girmenin kendisi için hobi olduğunu söyledi.
Bafra'da İlçesi'nde öğretmenlik yapan Adem Topçuoğlu, 34 yıldır aralıksız olarak her yıl üniversite sınavına girdiğini söyledi. 1980 yılında Bafra Lisesi'nden mezun olan Topçuoğlu, bu yıl 34'üncü kez sınava girdi. Sınav heyecanını yaşamaktan zevk aldığını dile getiren Topçuoğlu, "Mezun olduktan sonra her yıl sınava girdim. 3 üniversite bitirdim. Ama sınava girmekten vazgeçmedim. Herkesin bir hobisi var. Benim hobimde üniversite sınavlarına girmek. Yeni mezun öğrenciler gibi o heyecanı yaşamak için sınava giriyorum" dedi. nbsp;
Bekar olan ve okumayı çok sevdiğini dile getiren Topçuoğlu, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni ve Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Otobüs Şoförlüğü Bölümü'nü bitirdiğini söyledi.

HER ENGELLİYE AYRI SINIF

BURSA'daki Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girecek (YGS) engelli öğrenciler için ayrı sınıflar oluşturuldu. 32 öğrenci 32 ayrı sınıfta sorulara cevap verirken veliler ise okul dışında sınavın başarılı geçmesi için dua etti.
YGS dolayısıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul önlerinde ve sınav girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik polisleri ise sınav olacak okul çevrelerinde sürücüleri gürültü yapmamaları konusunda uyardı. . nbsp;
Bursa Nilüfer özel Eğitim Meslek Lisesi'nde ise ayrı bir heyecan yaşandı. Engelli öğrencilere tahsis edilen okul önünde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. 32 engelli öğrencinin sınava girdiği okulda her öğrenci için birer salon tahsis edildi. Tekerlekli sandalyeleriyle okula gelen engelliler okul öğretmenlerinin refakatçiliğinde sınava girecek salonlara alındılar. Gül Esen isimli 35 yaşındaki engelli, "Çok çalışamadım ama heyecanlıyım. Bugün sınava giriyorum. İnşallah psikolog olmak istiyorum" diye konuştu. Ailelerinin okul kapısına kadar getirdiği engelli öğrenciler, yapılan üst aramasından sonra sınıflara alınırken veliler ise okul dışında sınavın başarılı geçmesi için dua etti.

HAKKARİ'DE 420 ÖĞRENCİ KÖYDE YGS'YE GİRDİ

YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Hakkari il merkezinde okullar yetersiz kalınca 420 öğrenci 2 köydeki okullarda 28 salonda sınava girmek zorunda kaldı.
Bugün saat 10.00'da başlayan YGS'ye Hakkari'de 38 okulda toplam 9 bin 600 öğrenci girdi. Bazı öğrenciler il merkezinde yeteri kadar okul olmayınca şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü İMKB İlk ve Ortaokulu ile 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü'ndeki Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Ortaokulu'nda sınava girmek zorunda kaldı. 420 öğrenci sabahın erken saatlerinde özel araç tutarak köylere gitti. 28 salonda 60 öğretmen gözetiminde sınava giren öğrencilerin güvenlik kontrolünü yapan jandarmalar öğrencilere şeker ikram etti. Öğrencilerin sınava girdiği salonlara kameralar yerleştirildi. nbsp;
Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri köylere gitmek zorunda kalan öğrenciler ÖSYM yetkililerine tepki gösterdi. Kimi öğrenciler Yüksekova İlçesi'nden 100 kilometre yolu aşarak köye gelip sınava girdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Yüksekova İlçesi'ne bağlı köylerden buraya geldik. Bazı arkadaşlarımız özel araçla, bazı arkadaşlarımız da servislerle uzun bir yolculuk ardından sınava gireceği yere ulaştı. İlk defa böyle bir uygulama görüyoruz. İlçede neden sınav yapılmadı anlamış değiliz" diye konuştu.
ÖSYM Hakkari Temsilcisi Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, bu konuda açıklama yapmazken, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların yetersiz olması nedeniyle böyle bir uygulama yapıldığını ve özellikle ulaşımı kolay iki köyü sınav için seçtiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...