TÜBİTAK'ın imamları 'hayalet' gemide

TÜBİTAK'ın imamları 'hayalet' gemide

GÜNDEM Haberleri

Kurumda görevli bir personelin açık kimliğiyle Sanayi Bakanlığı'na gönderdiği ihbar mektubu TÜBİTAK'taki paralel yapılanmayı deşifre etti.

Kuruma ait Marmara adlı gemide casusluk faaliyetleri yapıldığı öne sürüldü. Paralel yapının, TÜBİTAK'ın Gebze'de bulunan Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) ve bu merkeze bağlı görev yapan Marmara Araştırma Gemisi'ndeki kadroları deşifre oldu. Akşam'dan Erdal Şimşek'in haberine göre; MAM'da görevli bir personelin açık kimliğini belirterek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderdiği ihbar mektubunda, kurumu ve gemiyi ele geçiren derin örgütün elemanları isim isim belirtildi. İhbar mektubunda MAM ve gemideki imkanlarla casusluk faaliyetleri yürütüldüğü de ileri sürüldü.
GİZLİ PROJELER KOPYALANDI
İddialar arasında, Marmara Araştırma Gemisi tarafından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) adına yürütülen ve ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren gizlilik dereceli bazı projelerin, paralel yapının gemideki elemanları tarafından kopyalandığı da ileri sürüldü.
17 ARALIK SONRASI YOĞUNLAŞTI
MAM ve gemideki teknolojik imkanların, dinleme faaliyetleri içinde kullanıldığı ileri sürülen ihbarda, bu yolla çok sayıda dinleme yapılmış olabileceği ifade edildi. Kurumdaki cemaat imamlarının zaman zaman gemide toplantı yaptıkları iddiasına da yer verilen mektupta, bu toplantıların İstanbul merkezli derin operasyonun gerçekleştiği 17 Aralık tarihinden sonra yoğunlaştığı da vurgulandı. İhbarda, paralel yapının toplantılarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine'nin bazı üyelerine yönelik iftira ve hakaretlerin dile getirildiği ve hükümetin kitlesel eylemlerle düşürüleceği değerlendirmeleri yapıldığı da ifade edildi.
HİMMET VERMEYENE TEHDİT
Mektupta, paralel yapının Marmara Araştırma Merkezi ve bu merkeze bağlı görev yapan Marmara Araştırma Gemisi'ndeki kadroları isim isim belirtildi. Her ismin yanında, o kişinin cemaatteki konumu ve görevine ilişkin ayrıntılı bilgilere de yer aldı. AKŞAM'ın ulaştığı mektupta, cemaatin Marmara Araştırma Merkezi personelinden "himmet" adı altında para toplaması da ayrıntılı şekilde anlatıldı. Toplanan paraların nereye gittiğinin kimse tarafından bilinmediği ifade edilen mektupta, "himmet" vermeye yanaşmayan personelin "işten atılma" ile tehdit edildiği belirtildi.
BAKANLIK SORUŞTURUYOR
Açık kimliğini belirterek ihbarda bulunan MAM personeli, mektup gönderme kararını "bir vatan borcu" olarak verdiğini de vurguladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Fikri Işık, "casusluk" boyutunda iddialara yer verilen ve paralel yapıyı deşifre eden ihbar mektubu üzerine olaya el koydu ve soruşturma talimatı verdi. Görevlendirilen Bakanlık müfettişleri iddiaları tek tek araştırmak için harekete geçti. Denizde görevde olduğu belirtilen Marmara Araştırma Gemisi de ihbarın ardından Gebze'ye çağrıldı. İddiaların doğrulanması durumunda adli yönden de ceza soruşturması başlatılacak.
SON TEKNOLOJİYLE DONATILDI
İlk milli araştırma gemisi olan ve yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanarak törenle denize indirilen Marmara Araştırma Gemisi, sismik çalışmalardan boru hatlarının gözlenmesine, denizlerdeki enerji kaynaklarının araştırılmasından kirlilikle mücadeleye varana kadar birçok alanda kullanılıyor. 41 metre uzunluğundaki gemide, son teknoloji ürünü elektronik cihazlar bulunuyor. (haber 7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...