Yenikapı'da mahşeri kalabalık

/ Kaynak: DHA
Yenikapı'da mahşeri kalabalık

GÜNDEM Haberleri  / DHA

AK Parti'nin Yenikapı'da deniz doldurularak yapılan alanda yapacağı mitingin başlamasına kısa bir süre kala alan tamamen doldu.

AK Parti'nin "Yeniden Milli İrade Mitingi" başlıklı İstanbul mitinginin düzenlendiği Yenikapı Meydanı tamamen doldu. Miting alanında yapılan anonsla katılımcı sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğu duyuruldu. Kentin çeşitli noktalarından toplu ulaşım araçlarıyla miting alanına gelen vatandaşlardan bazıları, yoğunluk nedeniyle miting alanına yürüyerek ulaştı. Alandaki vatandaşlar da çalınan şarkılara, okunan şiirlere coşkuyla eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ilçe belediye başkan adayları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve parti yetkilileri, katılımcıları selamladı.
Yenikapı'da mahşeri kalabalık
- Işılak: "Bir sevda adamıyla kol kola girdim"

AK Parti'nin seçim kampanyası şarkısını hazırlayan sanatçı Uğur Işılak, "Dombra" şarkısını seslendirdi.

Mitinge katılanlara da seslenen Işılak, şöyle konuştu:

"Bana dediler ki; 'Uğur, Başbakan'a eser yapmakla şiir yazmakla sanatçı adını lekeledin.' Ben de dedim ki 'Ben bir parti adamına eser yapmadım, bir siyaset adamına eser yapmadım, hatta bir başbakana eser yapmadım. Ben bir dava adamına, bir sevda adamına eser yaptım.' 'Olsun sen yine de ismini kirlettin' dediler. 'Ben ismimi kirlettiğimi hiç düşünmüyorum. Sebebine gelince bir sanatçının adı, unvanı nasıl kirlenir biliyor musunuz? Taksim Meydanı'nda, Okmeydanı'nda polise taş atarsa kirlenir. Ben polise taş atmadım hamdolsun. İtfaiye arabasını devirmedim. Esnafın camına taşlayanları desteklemedim. Ben bir dava adamını destekledim. Bir sevda adamıyla kol kola girdim. Hepsi bu."
Yenikapı'da mahşeri kalabalık
- Başbakan Erdoğan, alana helikopterle geldi

Başbakan Erdoğan, Kocaeli mitinginin ardından Yenikapı Meydanı'na helikopterle geldi. Helikopter, miting alanın bulunduğu bölgeye inmeden önce, bir süre havada bekledi. Bu sırada partililer büyük coşkuyla Başbakan Erdoğan'ı selamladı. Erdoğan da helikopterden vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın arama noktalarının açılarak dışarıda kalan vatandaşların alana alınması için talimat verdiği öğrenildi.

Öte yandan miting alanında yapılan anonsla katılımcı sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğu duyuruldu.
Yenikapı'da mahşeri kalabalık
ERDOĞAN İÇİN DEV PLATFORM
Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı dev platformun hemen önüne kadınlar alınırken, demir bariyerlerle ayrılan arka bölüme erkekler alındı. Miting alanına gelenlerin büyük bir bölümü Marmaray'ı kullanarak ve deniz yoluyla Yenikapı yönünden geldiği için bu bölümde yoğunluk oluştu. Meydanda yapılan anonslarla kalabalık Kazlıçeşme yönündeki girişe yönlendirildi. Miting alanına girenlere Türk bayrağı ve AK Parti bayrakları dağıtıldı. Mitinge katılanların bazılarının Gülen Cemaati aleyhine yazdığı pankart ve dövizler de dikkat çekti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...