Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"BM Barış Gücü Ukrayna'ya müdahale etsin"

/ Kaynak: AA
"BM Barış Gücü Ukrayna'ya müdahale etsin"

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'daki Demokrasi İçin Reformlar İttifakı lideri Kliçko, AGİT ve BM'ye, Kırım'a gözlemci ve barış gücünü göndermeye çağırdı.

Ukrayna'daki Demokrasi İçin Reformlar İttifakı lideri Vitaliy Kliçko, AGİT ve BM'ye, en kısa zamanda Kırım'a gözlemci ve barış gücünün gönderilmesi çağrısında bulundu.


Demokrasi İçin Reformlar İttifakı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kliçko, AGİT ve BM'ye en kısa zamanda Kırım'a gözlemci ve barış gücünün gönderilmesi gerektiğini kaydederek, bu gözlemci ve barış gücünün yarımadadaki esas görevinin, Kırım'da bulunan Ukrayna askerler ve onların aileleri ile bölgeden ayrılmak isteyen sivillerin çıkması için bir koridorun oluşturmak olduğunu belirtti.


Kliçko, ayrıca, uluslararası gözlemci ve barış gücünün, etnik temizlemeye ve Kırım Tatarları, Ukraynalı ve yarımadada yaşayan diğer halkların hak ve hukuklarının ihlaline müsaade etmemesi gerektiğini kaydederek, Kırım topraklarının tamamen askerlerden arındırılıncaya kadar bölgede kalması gerektiğini ifade etti. Kliçko, ayrıca uluslararası gözlemci ve barış gücünün, kendi faaliyetlerini yürütmeleri için Ukrayna askeri tesislerini kullanabileceğini ifade etti. nbsp;


Vitaliy Kliçko, yaptığı diğer açıklamada da Avrupa Birliği ve ABD'nin Rusya'yı ekonomik açıdan izole etmesi gerektiğini ifade ederek, Ukrayna'daki son gelişmelerin, Rusyalı liderlerin güç kullanmaya hazır olduğunu gösterdiğini, bundan dolayı AB ve ABD'nın buna sert karşılık vermek için hazır olması gerektiğini dile getirdi.


Bunun için demokratik toplumun, Rusya Devlet Başkanı Vladim Putin için gerçekten de "ağrılı" yaptırımlar yapması gerektiğini ifade ederek, bu yaptırımların sadece Putin rejiminin temsilcilerini değil, Rusya ekonomisini izole edecek baskılar olması gerektiğini vurguladı. Kliçko, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ve Kırım'ın işgalinin, Avrupa güvenlik sistemini yok ettiğini iddia ederek, Putin ise böylece tüm uluslararası hukuk normlarını ihlal ettiğini dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...