TSK'dan Suriye uçağı açıklaması

TSK'dan Suriye uçağı açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı düşürülen Suriye uçağı ile ilgili açıklama yaptı.

İşte TSK'nın açıklaması:

Suriye'ye ait iki adet MIG-23 uçağının, Suriye hava sahasında kuzeye doğru uçuşu, 23 Mart 2014 saat 13.01'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından 80 deniz mili mesafeden izlenmeye başlanmış ve Suriye uçakları Türk hududuna on deniz mili mesafeden itibaren Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin dört kez ikaz edilmiştir.

UÇAĞIN DÜŞME ANI CANLI YAYINDA GÖRÜNTÜLENDİ

Yapılan ikazlar üzerine, Suriye uçaklarından birisi hava sahamıza girmeden bölgeden uzaklaşmış; ancak ikinci Suriye uçağı, uyarılara rağmen saat 13.13 sularında Hatay/Yayladağı'na bağlı Çamlı Tepe Hudut Karakolu bölgesinde Türk hava sahasına girerek yaklaşık bir kilometre kadar hava sahamızı ihlal etmiş, daha sonra batıya doğru yönelerek 1,5 kilometre kadar hava sahamızda uçmaya devam etmiştir.

Bu esnada bölgede hava devriye görevinde (havada hazır) bulunan iki adet F-16 uçağımızdan birisi, angajman kuralları gereğince saat 13.14'de Suriye uçağına füze atmış ve isabet alan Suriye uçağı hududun 1200 metre güneyinde ve Suriye topraklarında yer alan Kesep bölgesine düşmüştür. Uçağın Kesep bölgesine düşüşü, bölgede bulunan hudut birliklerimiz tarafından gözlemlenmiştir.

ERDOĞAN: TOKADIMIZ AĞIR OLACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da secim çalışmalarını sürdürdüğü Sivas'ta düşürülen uçakla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada, Suriye'ye ait iki savaş uçağının Diyarbakır'daki birleştirilmiş kontrol ikmal merkezi tarafından 80 milden itibaren izlendiğini söyledi. Düşürülen uçağın hava sahasını ihlal ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Uyarılara rağmen ihlalde devam eden uçak Çamlıtepe hudut karakolu bölgesinde Türk hava sahasına girerek yaklaşık 1 kilometre kadar hava sahamızı ihlal etmiş daha sonra da Batı'ya doğru yönelerek 1.5 kilometre kadar hava sahamızda uçmaya devam etmiştir. Bu esnada bölgede hava devriye görevinde bulunan havada hazır 2 adet F- 16 uçağımızdan birisi angajman kuralı gereğince 13.16 sularında Suriye uçağına füze atarak, hududun 1200 metre güneyinde Suriye topraklarında yer alan Keseb Bölgesine düşmüştür" dedi.

'TEBRİK EDİYORUZ'

Türkiye'nin kendi hudutlarını koruma kapasitesine sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'nin kararlılığının hiç kimse tarafından test edilmemesi gerekir. Türkiye vatan topraklarını ve vatan sahasını korumaya muktedirdir. Bugünkü olayda bunu göstermiştir. Verilen talimatı hakkıyla yerine getiren görevlilerimizi pilotlarımızı takdir edilmesine ve onların amiri hem Hava Kuvvetleri Komutanımız, Genelkurmay Başkanımız da dahil olmak üzere biz görevlerini hakkıyla layıkıyla ve millete layık oldukları için bizde tebrik ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...