Millet darbeye meydan okudu... Türkiye böyle miting görmedi

Millet darbeye meydan okudu... Türkiye böyle miting görmedi

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşın sessiz bekleyişi, sandıktan önce İstanbul'da patladı. 17 Aralık komplosundan bu yana kurulan tezgâhlara Yenikapı'dan 2 milyon kişi cevap verdi.

Mahalli seçimlere 1 hafta kala AK Parti, İstanbul'da Türk siyaset nbsp;tarihinin en büyük mitingini yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarıyla başlayıp 17 Aralık operasyonu ile devam eden hükümeti devirme girişimlerine adete bir cevap niteliği taşıyan "Yeniden Milli İrade" başlıklı mitingde net mesajlar verdi. Alana helikopterle gelen Erdoğan'ın kürsüye çıkması yarım saati buldu. Partililere, Necip Fazıl'ın "Şarkımız" şiirini okuyan Erdoğan; Türkiye ve dünyanın önemli şehirlerine selam gönderdi. "Millet tertemiz kalbiyle Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunu görüyor" diyen Erdoğan'ın konuşması, zaman zaman tezahüratlarla kesildi. nbsp;Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...
"Parası olanın, elinde gazetesi, televizyonu olanın, çetenin, cuntanın hakimeti artık sona ermiştir. Söz de karar da milletindir. Bunların demokrasiyle, milletin hayalleriyle, kutsal değerleriyle sorunu var. Onun için sandığa ve millete itiraz ediyorlar. 'Sandık demokrasi değildir' diyorlar. Dünyadaki ağa babaları da böyle düşünüyor. Sandığı küçümsemek üstü örtülü bir darbeciliktir. Sandıktan ümidi kestikçe şirretleşiyorlar. Kalplerinde 27 Mayıs özlemiyle yaşıyorlar. 10 yılda yapmaya alıştıkları gibi milletin önünü kesmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Sokak şiddetini demokratik protesto hakkı diye yutturmaya çalışıyorlar. Demokrasi düşmanlığına, elit kibre geçit vermeyeceğiz. Milletin dışında bir gücün esiri olmadık, olmayacağız. 12 yıl boyunca hırsızların, farklı niyetlerin, bu davaya sızmaması için çalıştım. 1994'te görevi devralırken neredeysek, bugün de aynı yerdeyiz. Biz burada olduğumuz sürece, yetimin hakkına el uzatmayız, uzatanın elini kırarız. Yolsuzluk ve rüşvet adı altında Türkiye Cumhuriyeti'ne milli güvenliğimize ağır saldırı düzenlediler. Bu saldırılarda, mertlik, dürüstlük, ahlak yok.

İŞTE TARİHİ MİTİNGDEN KARELER nbsp;FOTO GALERİ
nbsp; nbsp;
ERDOĞAN DUA OKUDU, 2 MİLYON KİŞİ AMİN DEDİ - İŞTE O DUA

İşte Yenikapı'nın havadan görüntüsü - İZLE

BAŞBAKAN ERDOĞAN KOCAELİ'DE KONUŞTU


Bugünlerde Twitter ortaya çıktı. Yargının aldığı kararlar sebebiyle erişime kapatıldı. Sahte hesaplar üzerinden kişilik haklarına çok yoğun saldırı düzenleniyor. Mahkeme kaldırılması hakkında hüküm veriyor. Günledir köşelerde yalan yanlış yorumlar yapılıyor. Twitter; ABD, İngiltere, Almanya ve Çin'in kurallarına uyuyor; iş birliği yapıyor ama mesele Ukrayna, Mısır, Türkiye olunca özgürlükten bahsediyor. Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Burada da mahkeme kararını uygulamak zorundadır. Kutsal ve milli değerlerlerimize, aile hayatına saldırıya, özgürlük deyip geçecek miyiz? Anlaştığı ülkelerde neden özgürlük demiyor? ABD Başkanı'nın gizli telefon görüşmeleri yayınlansa Twitter özgürlük diyecek mi? Öyle tweet miweet anlamam. Twitter dürüst davranacaksa, Facebook ahlaksızlığından vazgeçerse her türlü desteği veririz. Özgürlük adı altında kimse mahremimize giremez. Beni dinleyemezsin. Evimde bile rahat rahat konuşamıyorsum... Kimse kalkıp da montaj, dublaj şeylere itibar etmek suretiyle başbakanını yargılayamaz. Şu medya... Açık söylüyorum başta Doğan ve Ciner Grubu olmak üzere utanmadan sıkılmadan kalkıp bize karşı yapılan haksızlığı savunur durumda. Bu ülkenin başbakanına bu hakaretler yapılırken siz nasıl oluyor da savunuyorsunuz? Çünkü Pensilvanya'nın onlarla ilgili de kasetleri var. Santaj var. 'Yeri geldiğinde onları da açıklarız' diyorlar. Devlete değil onlara güveniyorlar."


nbsp;Millet darbeye meydan okudu... Türkiye böyle miting görmedi
"KILIÇDAROĞLU, BAK MONTAJI NASIL YAPTIK"
İstanbul'u "Davam, aşkım, sevdam, kavgam" diye selamlayan Başbakan Erdoğan, kalabalığı göstererek şöyle seslendi: "Kılıçdaroğlu, montajı nasıl yaptık. Beğendin mi? Bir montaj da sen yap. Varsın birileri bu muhteşem coşkuyu küçümsesin. Varsın montaj desinler. Meydanlar böyle bir coşkuya şahit olmadı" dedi. nbsp;

nbsp;Millet darbeye meydan okudu... Türkiye böyle miting görmedi
25 MART TEPKİSİ:
Büyük senarist Pensilvanya
Başbakan Erdoğan, internette "25 Mart'ı bekleyin" şeklinde lanse edilen yeni tapelere rest çekti: "25 Mart'ta şu çıkacak, 30 Mart'ta şu çıkacak. 29 Mart olur, 30 Mart olmaz tabii... Hangi montajı, hangi dublajı çıkarırsanız çıkarın, hangi yalanı söylerseniz söyleyin, hangi iftirayı atarsanız atın. Bu tehditlerin, şantajların, alçaklığınızın altında ezilip gideceksiniz. Daha şimdiden 30 Mart akşamı hangi yalanları söyleyeceklerini, hangi bahanelerin arkasına sığınacaklarını konuşuyorlar. Çünkü neticeyi görüyorlar. Senaryolar yazıyorlar, tabii büyük senaristleri var Pensilvanya'da."

nbsp;Millet darbeye meydan okudu... Türkiye böyle miting görmedi

MİTİNGDEN NOTLAR
Türkiye'nin 'Yenikapı'sı açıldı
gt; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmara Denizi doldurularak yapılan 1 milyon kişi kapasiteli Yenikapı meydanı, AK Parti'nin mitingiyle birlikte açıldı.
gt; Yenikapı'ya giden yollarda trafik kilitlendi. Bazı vatandaşlar araçlarını bırakıp 5 km uzaktaki miting alanına yaya gitti.
gt; Başbakanı ön safhalarda izlemek isteyenler miting alanında sabahladı.
gt; Mitinge katılacaklar için Üsküdar, Beylerbeyi, Paşabahçe, Çengelköy ve Kadıköy'den tekneler kaldırıldı. 90 gemi mitinge katılmak isteyenleri Yenikapı'ya taşıdı.
gt; Türkiye'nin birçok vilayetinin yanı sıra yurt dışından da mitinge gelenler oldu.
gt; Platformun yanına, vinçlerle Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan'ın dev boyutlu fotoğrafları asıldı. Miting alanında dev bir bayrak açıldı.
gt; Erdoğan, 5 metre yüksekliğinde 100 metre genişliğinde bir platformdan hitap etti.
gt; Başbakan Erdoğan, Necip Fazıl'ın şiiriyle başladığı konuşmasında Arif Nihat Asya'nın "Dua", Mehmet Akif'in "Ordunun Duası" ve hapis cezası almasına sebep olan Ziya Gökalp'in "Asker Duası" şiirlerini okudu. Erdoğan, konuşması bittikten sonra seçim şarkısının müellifi Kazak Arslanbek Sultanbekov'u kürsüye çağırdı.
gt; Miting alanında 40 civarında ambulans ve sağlık ekipleri ile İstanbul İtfaiyesi'ne ait araç hazır bekletildi.
gt; İstanbul İl Başkanlığı'na bağlı 10 gingerli ekip partililere destek verdi.

BU BİR REKOR 2 MİLYON MEYDANI DOLDURDU
İstanbul'daki "Yeniden Milli İrade" mitingi Türkiye tarihinin en kalabalık buluşması oldu. Alanda yapılan anonsla katılımcı sayısının 2 milyonun üzerinde olduğu duyuruldu. Meydandan çıkmaktan korkan yüzbinlerce kişi ise geri dönmek zorunda kaldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...