Esad yardım merkezine saldırdı: 9 ölü

/ Kaynak: AA
Esad yardım merkezine saldırdı: 9 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin başkenti Şam'da Esad güçlerinin ablukası altındaki Yermuk'te yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Rami el Sayed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Yermuk'taki yardım merkezine saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını ifade eden Sayed, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FKHC) Genel Sekreteri Ahmed Cibril yönetimindeki birliklerin yardım dağıtım merkezlerinde halka psikolojik baskı uyguladığını ileri süren Sayed, birliklerin, "Bölgedeki diğer silahlı gruplara yardım edenlere gereken cezayı vereceğiz. Yermuk'un kontrolünü sağlayarak bölgedeki tüm silahlı grupları kurşuna dizeceğiz" ifadeleriyle halkı tehdit ettiğini bildirdi.

Esed'e bağlı güçler ile FHKC birliklerinin Yermuk'a ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar ayakta kalan binaların da yıkıldığını belirten Sayed, "Yermuk'taki insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. Bölge halkı yardım yapılmasını değil, rejim güçlerinin bölgedeki kuşatmasının kalkmasını istiyor" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...