2 dakikalık telefon görüşmesi gözleri tekrar kaptana çevirdi

2 dakikalık telefon görüşmesi gözleri tekrar kaptana çevirdi

DÜNYA Haberleri

Kaptan Pilot Zahir Ahmet Şah uçuştan önce sır dolu bir telefon görüşmesi yapmış

239 yolcusuyla 8 Mart'ta kaybolan Malezya uçağını arama çalışmaları devam ederken Fransızlar da uydu görüntülerinden uçağa ait olduğu tahmin edilen bir parça buldu. Geçen hafta Avustralya, önceki gün de Çin uydusu aynı bölgede parçalar bulmuştu. Aramalar, parçaların bulunduğu Hint Okyanusu'nun güneyinde devam ederken, uçağın Kaptan Pilotu Zahir Ahmet Şah'la ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Şah, uçuştan birkaç saat önce hazır kartlı bir telefondan arandı. Şah, yaklaşık 2 dakika süreyle kimliği bilinmeyen şahısla görüştü. Malezya polisi, hazır kartın sahte kimlikle alındığını açıkladı. Bu da Şah'ın teröristlerle bağlantısı olabileceği iddiasını tekrar gündeme getirdi. Kaptan Şah'ın, evindeki uçuş simülatöründe Hint Okyanusu'ndaki inilmesi zor adalara inmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Malezya hükümeti, yaklaşık bir ay önce Şah'ın verileri sildiğini açıklayıp, FBI'dan yardım istedi. FBI'daki bilişim uzmanları simülatörden silinen verileri kurtarmaya çalışıyor.?Malezya polisi ayrıca, kaptan Şah'ın boşanmasına rağmen aynı evde yaşayan eşinin detaylı olarak ifadesine başvuracağını da açıkladı.

AYNI BÖLGEYİ GÖSTERİYOR
Fransız uydusu da Malezya Havayollarına ait Boeing 777'nin parçasını bulduğunu açıkladı. Söz konusu parçalar, Avustralya ve Çin uydularının "uçağın parçasını bulduk" dediği yeri işaret ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...