Paralel yalan kameraya takıldı

Paralel yalan kameraya takıldı

GÜNDEM Haberleri

17 Aralık operasyonu sonrası görevden alınan polisler, gizli bilgileri silip "Şubeye hırsız girdi" dedi. Ancak yalan senaryo güvenlik kamerasına takıldı.

İstanbul Emniyeti'nde 17 Aralık operasyonlarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da dahil olduğu 10 rütbeli polis açığa alındı. Görevden alınan polislerle ilgili polis başmüfettişlerinin yürüttüğü soruşturmalardan biri, paralel yapının filmlere taş çıkartan planını ortaya koydu. Belge ve bilgi silmenin yanı sıra, gizli belge ve bilgileri internet ortamına sızdırmak iddiasıyla görevden el çektirilen, önceki gün de açığa alınan Yakup Saygılı'nın başında bulunduğu Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu çok sayıda şahsı 17 Aralık sabahı rüşvet suçlamasıyla gözaltına aldı. Ancak operasyonun hukuki zeminlere oturmaması ve üstlerden habersiz yapılması nedeniyle Saygılı ve ekibi görevden el çektirildi.
Paralel yalan kameraya takıldı
'BELGELERİ KORUYUN' TALİMATI'

Görev yerleri ilçelere kaydırılan paralel polisler, izin ve rapor alıp bekleyişe geçti. Bu polislere, kendilerine bağlı oldukları yapının ağabeyleri tarafından "Sabredin, 25 Aralık'ta görev yerlerinize döneceksiniz, operasyon belgelerine sahip çıkın" talimatı geldi. Bu talimat doğrultusunda, tayinleri çıkmasına rağmen mali şubeden ilişikleri hemen kesilemeyen paralel yapı, 23 ile 24 Aralık akşamı teknik büroda bulunan operasyonel bilgi ve belgeleri sildirip bekleyişe geçti.

25 Aralık'ta ikinci bir operasyona kalkışan paralel güçler, bu operasyondan da sonuç alamayınca bu sefer kendilerini kurtarmanın derdine düştü. Bu amaçla da bir gün sonra irtibata geçtikleri kendilerine yakın bazı gazetelere, "Mali Şube'ye hırsız girdi. Mali Şube soyuldu" şeklinde haberler yaptırdılar. Bu haberlerin ardından devreye giren polis başmüfettişleri, soruşturma başlatıp Mali Şube Müdürlüğü'nün teknik bürosunda bulunan 2 bilgisayardaki verilerin silindiğini ve soket giriş yerlerinin zorlandığını tespit etti. Bilgi silme ve çalma olayının gerçekleştirildiğini netleştiren müfettişler, olayın bir hırsız tarafından mı, yoksa şube içindeki unsurlar tarafından mı yapıldığını belirlemek için şube içerisinde bulunan ve teknik büronun kapısını gören güvenlik kamerasının kayıtlarını incelemeye aldı.

NEDEN GİRDİĞİNİ AÇIKLAYAMADI

Hem bilgisayarlar, hem de güvenlik kameraları üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, bilgisayardaki silme işleminin tarihini ve saatini bilişim uzmanı polislerin yardımıyla tespit edildi. Silme işleminin gerçekleştiği tarih ve saatte teknik büroya giriş yapan kişinin, görevden el çektirilip ilçeye kaydırılan başkomiser Emre C. olduğunu belirledi. Tespitin ardından soruşturmayı derinleştiren müfettişlerin ifadesine başvurdukları başkomiser Emre C.'nin silme işlemini reddettiği ancak kamera kayıtları kendisine gösterilince, belirtilen tarih ve saatte büroya girdiğini kabul ettiği fakat görev yeri değişmesine rağmen neden büroya o saatte giriş yaptığına dair açıklama getiremediği öğrenildi. Müfettişlerin soruşturması devam ediyor. (KAYNAK: SABAH)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...