Kayıp uçağı arama çalışmalarında flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Kayıp uçağı arama çalışmalarında flaş gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya uçağına ait olduğu düşünülen cisimleri arama çalışmaları, uydu görüntüleri doğrultusunda yeni bir bölgeye kaydırıldı.

Uydu görüntülerinde tespit edilen ve Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart'ta kaybolan Malezya uçağına ait olduğu düşünülen cisimleri arama çalışmaları devam ediyor.

Batı Avustralya'nın başkenti Perth'in 2 bin 500 kilometre güneyinde Hint Okyanusu'nda devam eden arama çalışmalarında Avustralya ve Çin uydularının tespit ettiği cisimlere yoğun arama çalışmalarına rağmen ulaşılamazken, Fransız uyduları tarafından arama bölgesine yakın yerlerde tespit edilen deniz yüzeyindeki cisimler, arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre Çin, arama çalışmalarına katılmaları için bölgeye iki yeni uçak daha yönlendirdi.

-Aramalar kuzeye kaydırılıyor-

Fransız uyduları tarafında tespit edilen cisimlerin arama yapılan bölgenin kuzeyinde yer almasından dolayı çalışmaların bu bölgeye kaydırıldığı açıklandı.

Avustralya Başbakan Yardımcısı Warren Truss, son alınan görüntülerin perşembe gününden bu yana gemiler ve uçaklar tarafından arama yapılan mevcut bölgenin 850 kilometre kuzeyinde ve tamamen farklı bir bölge olduğunu belirtti. Truss, son alınan uydu görüntüleri ile arama alanının genişleyerek 68 bin kilometrekareye yükseldiğini duyurdu.

-Yeni görüntülerin ebatları açıklanmadı-

Malezya Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransız uyduları tarafından deniz üzerinde yüzdüğü belirlenen cisimleri, Hint Okyanusu'nda arama çalışmalarına liderlik yapan Avustralyalı yetkililerin bildirildiği ve çalışmaların koordine edildiği bildirildi. Ancak daha önce Avustralya ve Çin uydularının belirlediği cisimlerin ölçülerini veren yetkililer, bu kez konunun hassasiyetini öne sürerek herhangi bir tanımlama yapmadı.

Avustralya Başbakan Yardımcısı Warren Truss, bölgedeki hava şartlarının pazar günkü arama çalışmalarının yapıldığı zamanlarında sabah sis olmasına rağmen normal olduğunu ancak bugün havanın bozulmasını beklediklerini aktardı. Uçağın bölgede olup olmadığını bilmediklerini aktaran Truss, en ufak bir ip ucuna sarılarak değerlendirmeye çalıştıkların söyledi.

Truss, "Zor olacak ama aramaya devam edeceğiz" dedi.

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Orion pilotu Teğmen Russell Adams, arama bölgesinde şartların zor olduğunu, yoğun bulutların muhtemel enkaz parçaların görünmesini engellediğini söyledi.

Avustralya Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile koordineli çalıştıklarını aktaran Adams, çalışmalara her defasında ancak 2-3 saat katılabildiklerini dile getirerek, arama çalışmasında görev alan ekiplerinin gayretinden dolayı gurur duyduğunu da belirti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...