Gül'den paralel kulağa rest: Korkmuyorum

Gül'den paralel kulağa rest: Korkmuyorum

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, dinleme iddiaları için, 'İhtimal dışı diyemem ama varsa böyle bir şey, ortaya çıkmasından endişe duymam' dedi.

Hatay mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, paralel yapının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de dinlediğini; kayıtları çıkarmak için uygun vakti beklediğini belirtmişti. Lahey'de bugün başlayacak 3'üncü Nükleer Güvenli Zirvesi'ne katılmak için Hollanda'ya giden Gül'e bu açıklama soruldu. Daha önce ortaya atılan benzer iddialar hakkında, "Köşk'teki makamımda böcekle dinleme söz konusu değil ama bazı ortam dinlemeleri olduğunu Başbakan söyledi" diyen Gül, dün şunları söyledi: "Doğrusu benimle ilgili de 'ihtimal dışı' diyemem. Teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasında herhangi bir endişem veya korkum söz konusu değildir." Cumhurbaşkanı Gül, onayladığı yasa sonrası Twitter'a erişim yasağının gelmesiyle ilgili ise, şu ifadeleri kullandı: "O yasayı imzaladım ama hükümetle 1 hafta içinde mahsurlu noktaların giderilmesi konusunda anlaştık. Nitekim de değişti. Bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen mümkün değil. Sadece nbsp;sayfa kapatılabilir. Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi. Kullananların sayısı iki misli arttı. Bu tip platformlarla iyi kanallar kurmak gerekiyor. Problemler böylece daha kolay çözülebiliyor. Sıkıntılar ortaya çıkınca arkadaşlarım temasa geçti. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem bitecek. Bunlar Türkiye gibi gelişmiş bir ülke için hoş değil."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...