Roberto Mancini'nin gönderilmesini Aysal önledi!

Roberto Mancini'nin gönderilmesini Aysal önledi!

SPOR Haberleri

İtalyan Hoca'yla yola devam edilmesini isteyen Başkan Ünal Aysal ağırlığını koyup, diğer yöneticileri de ikna etti.

Kayserispor yenilgisinin ardından TT Arena'da 'acil toplantı' yapan Sarı-Kırmızılı yönetim, kötü gidişi durdurmak için alınacak önlemleri masaya yatırdı. Bu önlemlerin arasında en çok tartışılan konu ise Teknik Direktör Mancini'nin görev süresiyle ilgiliydi. Fatih Terim'den sonra Mancini aşısının tutmadığını savunan bir bölüm yöneticiler sezon sonunda İtalyan Hoca'nın gönderilmesini istedi. Bu konuda yönetimde yapılan uzun tartışmalara sonunda Başkan Ünal Aysal el koydu.


DUYGUSAL KARARLAR YANILTIR
Başkan Aysal, bu kadar kısa sürede bir teknik adamın başarılı olup olamayacağı konusunda yargıya varmanın doğru olmadığını söyledi. Mancini'nin 6. haftada göreve geldiğini ve ondan önce de takımın iyi gitmediğini hatırlatan Aysal, yeni yapılan yatırımlarla önümüzdeki sezon her şeyin daha farklı olacağını ifade etti. Başkan, Mancini'nin görevinde kalmasının G.Saray'ın istikrarı ve geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Duygusal tepkilerin ve kararların zarar vereceğini dile getiren Başkan, muhalif yöneticileri de bu konuda ikna etti. Başkan, Mancini'nin gönderilmesi seçeneğini gündemden çıkardı.


KRİTİK TOPLANTI ÇARŞAMBA GÜNÜ
Ancak Çarşamba günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu konunun yeniden gündeme gelmesi de bekleniyor. İtalyan teknik adamın gönderilmesi halinde yüklü bir tazminat ödenmesinin gündeme geleceği tartışmaları da var. Ancak Mancini'nin sözleşmesinin belli kriterler dahilinde tazminatsız iptal edilmesinin mümkün olduğu da öne sürüldü. nbsp;
nbsp;
Florya'ya 'ağabey modeli'
Mehmet Cibara ve Şükrü Ergün'ü, Florya'ya 'mihmandar' yapan Başkan Ünal Aysal, kurumsal düzenlemeyi erteleyip Dürüst-Albayrak modeline geri döndü. Fatih Terim'in, Florya'dan ayrılmasının ardından futbol takımında da profesyonel bir düzenleme yapmaya çalışan yönetim, Tomas Ujfalusi'yi sportif direktörlüğe getirmiş, CEO Lutfi Arıboğan'ın da devreye girmesiyle burada yeni bir yönetim anlayışını hakim kılmaya çalışmıştı. Ancak işler ters gidince Başkan Ünal Aysal, eski başarılı modele geri dönmeye karar verdi.


KÜSKÜNLERİ BARIŞTIRACAKLAR
TT Arena'da yapılan toplantının ardından Florya'ya 'ağabey' olarak atanan yönetici Mehmet Cibara ve Şükrü Ergün, bir anlamda Terim dönemindeki Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın işlevini görecek. İki yönetici, takıma ağabeylik yapacak, anlaşmazlıkları çözmek için bire bir iletişimde olacak. Futbolculara çokyakın olan yöneticiler Mehmet Cibara ve Şükrü Ergün'ün Florya'daki sorunları çözmesi ve küskünleri barıştırması bekleniyor. (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...