En pahalı ilaç kullanan ülkeydik ambulans uçakla hasta taşıyoruz

En pahalı ilaç kullanan ülkeydik ambulans uçakla hasta taşıyoruz

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD '2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü' konulu zirvesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) "2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü" konulu zirvesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla Tekirdağ'da gerçekleştirildi. Zirvede konuşan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede, "Dünyanın en pahalı ilaçlarını kullanan, muayene randevusu için haftalarca bekletilen bir Türkiye'den, Kazakistan'da kaza yapan TIR sürücüsünü ambulans uçakla tedavi için getiren bir Türkiye'ye kavuştuk" dedi. Türkiye'nin bu kazanımları kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, şunları söyledi: "Türkiye gerçekten zorlu bir süreçten nbsp;geçiyor. Yerel seçimde hizmetleri konuşmamız gerekirken, neredeyse bir referandum havasındayız. Hakikaten bunları hak etmiyoruz."
Bakan Müezzinoğlu da, Türkiye'nin son 10 yılda sessiz devrimi gerçekleştirdiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "İlaç bizim için çok önemli. Bugün yılda 16 milyar TL ilaç tüketimimiz var. 10 yıl sonra bu rakamın 25 milyar TL'ye çıkacağını hesaplıyoruz. Bu ilaçların üretimini Türkiye'de yapabilmeliyiz. 45-50 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizi de 2018'de bitirmiş olacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...