Tek lambalı evde yaşayan kadına inanılmaz elektrik faturası

/ Kaynak: İHA
Tek lambalı evde yaşayan kadına inanılmaz elektrik faturası

YAŞAM Haberleri  / İHA

Mersin'de tek lamba kullandığı evine gelen 15 bin TL'lik elektrik faturasını ödeyemeyen ve elektriği kesilen Atike Şavk, 3 çocuğuyla karanlıkta kaldı.

Hasta bir yakınına bakarak aldığı bakıcı maaşıyla 4 kişilik ailesini geçindirdiğini belirten Atike Şavk, evine gelen 15 bin TL tutarındaki elektrik faturasını ödeyemiyor. Borcunu ödemediği taktirde elektriğinin açılmayacağını söyleyen Şavk, kendisine yardım edilmesini istedi. Eşinden ayrı yaşadığını ve 3 çocuğunu okutmak için çaba gösterdiğini söyleyen Şavk, "Param olsa neden bu sıkıntıları yaşayayım" dedi.

Şavk, "Ben çocuklarımı babasız büyüttüm. İkisi evli, 3 tanesi de okuyor. Benim hiçbir gelirim yoktu. 13 yıldır akrabam olan bir akıl hastasına bakmaktayım. Gelirim olmadığı dönemlerde kaymakamımızdan müdürlüğümüzden idare edilerek elektriğimiz bağlandı. Oradan idare edildik. Saati de onlar taktı. Gelirim olmadığı için de abone olamadım. Ben bir kadın halimle ne yapabilirim. Benim yerime koyun kendinizi. Ben vekilimize de söylüyorum, durumdan rahatsız olduğunu söylüyor. Bir çare bulan yok. Elektik kurumu özelleşmeden önce bir tek lambam yanıyordu. Elektrik ürünlü hiçbir şeyim yoktu. Özelleştikten sonra oldu ne olduysa. 15 bin TL'lik bir faturam var. İtiraz ettim. İtirazım kabul edilmedi. Ben itiraz ediyorum. Çünkü bu bir tek lamba. 15 bin lira gelemez. Mümkün değil. Ben nasıl ödeyeceğim bunu. Gelirim çok az. 15 gündür biz karanlıkta kalmaktayız. Büyüklerime söylüyorum. Herkes rahatsız olduğunu söylüyor. Ama bana bu konuda sahip çıkan yok. Başbakanımızın duyarlı birisi olduğunu biliyorum. Bana sahip çıkmasını istiyorum. Beni karanlıkta koymayın. Çocuklarım karanlıkta kalmasın" diye konuştu.
Tek lambalı evde yaşayan kadına inanılmaz elektrik faturası
Tek başına ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Şavk, "Çocuklarıma hırsızlık yaptırmıyorum, haram lokma yedirmiyorum. Bayat ekmek alıyorum. Çökelek kavuruyorum kahvaltıda. Onlarla idare etmesini bilen bir anneyim ben. Çocuklarıma hem anne hem baba oluyorum. Ne olur Başbakanım buna bir el atsın. Benim yerime kendinizi koyun, düşünün bir kadın ne yapabilir" dedi.

Konuşmalar sırasında gözyaşlarına engel olamayan Şavk, "Benim param olsaydı ben neden abone olmayacaktım. Neden bu sıkıntıları yaşayacaktım. Ama yok. Yoktan yonga kopmuyor. 15 gündür biz karanlıkta yatmaktayız. Büyüklerimiz buna bir el atsın. Bize sahip çıkılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

8. sınıf öğrencisi Mehmet Kaplan'da, "15 gündür elektriğimiz yok. Ödevlerimi yapamıyorum. Derslerim etkileniyor" dedi.

Büyüyünce öğretmen olmak istediğini söyleyen ailenin en küçük ferdi Sevinç Şavk ise, "Bu şekilde derslerime çalışamıyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Elektriğimizin açılmasını istiyorum" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...