Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'nin Suriye çelişkisi - İZLE

CHP'nin Suriye çelişkisi - İZLE

GÜNDEM Haberleri

TSK, Suriye uçağını düşürdüğü için Türkiye'ye nota veren CHP, Suriye'nin Türk F-16'sını düşürmesi sonrası sert bir çıkışla hükümeti eleştirmişti.

Suriye savaş uçaklarından biri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 4 kez ikaz edilmesine rağmen sınır ihlali gerçekleştirince Türk F-16'ları tarafından vurularak düşürüldü. Konuya ilişkin ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) geldi.

CHP'DEN TÜRKİYE'YE ULTİMATOM

Parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Suriye sınırında düşürülen uçağın vahim ve düşündürücü olduğuna işaret ederek, "Diktatörün savaş çıkarma macerası" yorumu yaptı, "Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz." dedi.

KILIÇDAROĞLU O GÜN SAVAŞ İSTİYORDU!..

Partinin bu açıklaması gündeme oturdu. Tartışmalar tüm hızla alevlenirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2012 yılında Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ve ardından yaşanan süreci değerlendirmesi akıllara geldi. Kemal Kılıçdaroğlu o konuşmasında "Gözlerinin önünde savaş uçağını düşürecek ve bir şey yapamayacaksın.

"SIÇAN GEZER YOLU KALIR"

Lafı tartacaksınız nereye gider bu laf diye. Dış politika nereye gider diye düşüneceksiniz. Bizim savaş uçağımızın düşürülmesi akıldan geçmezken nasıl cesaret edilip de düşürülebiliyor. Bunu düşünmemiz lazım. Sıçan gezer yolu kalır diye bir laf var unutulmamalı. Bu meselenin şakası olmaz. Çocuklarımız ve bizim geleceğimiz tehlikeli demektir.

"BU OLAY SİNEYE ÇEKİLEMEZ"

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti niye birilerinin taşeronu olur? Gözlerinin önünde savaş uçağını düşürecek ve bir şey yapamayacaksın. Yaptırmazlar sana bir şey. Bu olay sineye çekilemez." demişti.

DAVUTOĞLU'NDAN CHP'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılığı konusunda tereddüt beyan eden ithamlar kabul edilemez, dedi ve muhalefetin ortaya attığı iddia ile ilgili bir açıklamada bulundu.

İşte Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...