Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pes eden Ukrayna, askerlerini Kırım'dan çekiyor!

/ Kaynak: AA
Pes eden Ukrayna, askerlerini Kırım'dan çekiyor!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım'da Ukrayna'nın askeri varlık göstermeye devam ettiği "Feodosiy" kışlası da Rus birlikleri tarafından baskın sonucu ele geçirildi.

Kırım'da Ukrayna'nın askeri varlık göstermeye devam ettiği "Feodosiy" kışlası da Rus birlikleri tarafından bu sabaha karşı düzenlenen baskın sonucu ele geçirildi. Bu gelişmenin ardından Kiev yönetimi, Kırım'daki tüm Ukrayna askerlerinin tahliye edileceğini açıkladı.
nbsp;
Kırım'da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait "Feodosiy" deniz piyade üssünün de düştüğünü Ukrayna Savunma Bakanlığı Enformasyon Merkezi Sözcüsü Vladislav Seleznev duyurdu.


Bu sabaha karşı Ruslara ait çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı BTR aracının üssü kuşattığını belirten Seleznev, "Karadan zırhı araçların yanı sıra havadan MI-26 savaş helikopterleri de kullanıldı. Hatta helikopterlerden birinden havadan karaya füze atışı yapıldı. Feodosiy askeri üssünden belirli aralıklarla silah sesleri duyulmuş olmasına rağmen aldığımız son bilgiye göre can kaybı yaşanmamış. Sadece 80 kadar Ukraynalı askerin, saldırgan Rus komandoları tarafından esir alındığını biliyoruz. Askerlerimiz kelepçe takılarak bilinmeyen bir yere götürüldü" dedi.


UKRAYNA ASKERLERİ KIRIM'I TERK EDİYOR


Bu arada Kırım'da Ukrayna'ya ait askeri üst ve kışlaların birer birer Rus güçlerinin eline geçmesi üzerine Kiev yönetimi beklenen kararı aldı. Geçici cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Aleksander Turçinov, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından Savunma Bakanlığı'na emir vererek, "Kırım'da bulunan Ukrayna askerlerinin hayatının daha fazla tehlikeye atılmaması için bölgeden çıkarılması talimatı veriyorum" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...