Türk dizileri Yemenlilerin gözdesi oldu

Türk dizileri Yemenlilerin gözdesi oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Arap dünyasında büyük ilgi gören Türk dizileri, Yemen'de de gündelik hayatın vazgeçilmez unsuru haline geldi.

Halklar arasındaki tarihi ve kültürel bağların yanısıra, gelişen prodüksiyon teknikleri, senaryo ve görüntü kalitesinin yüksek olması gibi nedenlerle Arap dünyasında büyük ilgi gören Türk dizileri, Yemen'de de gündelik hayatın vazgeçilmez unsuru haline geldi.
Dizilerin özellikle genç kesimin hayatının her alanına etki ettiği görülüyor. Son yıllarda takipçileri hızla artan Türk dizilerinin oyuncularının da Yemen'de halkın her kesiminden hayranları bulunuyor. AA muhabirine konuşan Aden Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Sevsen Abdulkavi Kasım, boş vakitlerinde Türk dizilerini takip ettiğini belirterek, "Türk dizilerini çok beğeniyorum çünkü önemli toplumsal konuları işliyor. İster okul ister aile hayatında olsun karşılaştığımız sorunlar bu dizilerde gündeme getiriliyor" dedi. Sevsen, Arap dizilerinin artık kendini tekrar etmeye başladığını ifade ederek, Türk ve Arap dizileri arasındaki en büyük farklardan birinin, muhtevanın yanı sıra görsel boyuta önem verilmesi olduğunu söyledi.
- Türk dizileri arkadaş sohbetlerinin konusu
Aynı üniversitenin Fizik Bölümü öğrencisi Meryem Nasır Mehdi ise öğrenci sohbetlerinin büyük kısmını Türk dizileri ile oyuncuların hayatlarının oluşturduğuna dikkati çekti. Mehdi, gençlerin telefonlarını Türk oyuncuların fotoğraflarının süslediğini, anlamını bilmeseler de Türk şarkılarının geniş bir kesim tarafından sevilerek dinlendiğini belirtti. Kendisini "Türk dizisi müptelası" olarak tanımlayan Adenli memur Basim Nebil, çalışma programını, takip ettiği dizilerin yayın saatine göre ayarladığını, bir aksilik olması durumunda ise tekrarları seyrettiğini ifade etti.
Dizilerin tüketime etkisi
Yemenlilerin büyük beğenisini kazanan Türk dizileri, tüketim alışkanlıklarını da etkiliyor. Dükkanlar ve güzellik salonları, Türk dizilerindeki oyuncuların isimlerini kullanarak satışı artırmaya çalışıyor. Ticaretle uğraşan Veddah Salih Ali, herhangi bir tüketim maddesinin, dizi oyuncularının isimleri ya da fotoğraflarıyla ilişkilendirilmesi durumunda satışın arttığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...