Altın son bir ayın en düşük seviyesinde

/ Kaynak: AA
Altın son bir ayın en düşük seviyesinde

Ekonomi Haberleri  / AA

Altın ne kadar? Altın fiyatları düşüşünü sürdürdü. Altının ons fiyatı, 1.314,75 dolar ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, 1.314,75 dolar ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı, geçen hafta Ukrayna gerginliği ile 1.392 dolara kadar yükseldikten sonra, ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırım kararlarının bireysel olması ve Rusya'dan gelen açıklamaların tansiyonu düşürmesiyle hafta boyunca düşüş trendinde hareket etmiş ve haftayı 1.333 dolar seviyesinden tamamlamıştı.

Haftanın ilk işlem gününe 1.334,30 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı, Çin'de açıklanan PMI verisinin ekonomik aktiviteye ilişkin yavaşlamayı işaret etmesi ile geçen hafta başlayan düşüşünü sürdürerek, son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.314,75 dolara kadar geriledi. Şu dakikalarda altının ons fiyatı 1.317,9 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, altının ons fiyatının 1.392 dolar seviyesini test ederek kar realizasyonu sürecine girdiğini belirtti. Karabulut, "Bizim beklentimiz 1.300 dolar seviyelerine kadar geri çekilmesi ve bu seviyede yönünü tekrar yukarı çevirmesi. Fakat 1.300 dolar seviyesinin kırılması ve bu seviyenin altında kapanış yapılması, altının ons fiyatında yeni bir satış dalgası görülmesine neden olabilir" dedi.

Karabulut, altının ons fiyatının 1.320 dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması halinde yakın vadede 1.340 ve 1.355 dolar seviyelerinin tekrar test edilebileceğini ifade ederek, "Yurtiçinde altının gram fiyatında da satış baskısı olduğunu görüyoruz. Burada önemli nokta ise 96 TL/gramdır. Bu seviyenin üzerinde tutunma gerçekleşmezse 50 günlük basit hareketli ortalama seviyesi olan 93 TL'ye doğru geri çekilme görülebilir. Altının gram fiyatının 96 TL üzerinde tutunması halinde ise 97,50 TL seviyesi hedeflenebilir" öngörüsünde de bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...