Gümrük Bakanı: Twitter'ı tanımıyoruz

/ Kaynak: AA
Gümrük Bakanı: Twitter'ı tanımıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Fatih Metin: "Twitter, mahkeme kararlarını uygulamıyorsa, 'mahkeme kararlarını tanımıyorum' diyorsa, biz de Twitter'ı tanımıyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin, "Twitter, mahkeme kararlarını uygulamıyorsa, 'Türkiye Cumhuriyetinin mahkeme kararlarını tanımıyorum' diyorsa, biz de Twitter'ı tanımıyoruz" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Karaçayır Mahallesi'ndeki restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Metin, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla yola çıktığını söyledi. Sloganın gereğini 12 yıldır yapmaya çalıştıklarına dikkati çeken Metin, hem merkezi hükumet hem de yereldeki kadrolarla Türkiye'de müthiş değişim ve dönüşümü hep beraber yaşadıklarını anlattı. Metin, Twitter'a erişimin engellenmesine ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: "Yasaklama, hukuk dışı hareket eden, hukukun gereğini yapmayan Twitter'a karşıdır. Biz herkese karşı bu tavrı devlet olarak göstermek zorundayız. Twitter, mahkeme kararlarını uygulamıyorsa, 'Türkiye Cumhuriyetinin mahkeme kararlarını tanımıyorum' diyorsa, biz de Twitter'ı tanımıyoruz. İnsaflı olmak lazım. Dolayısıyla bunu özgürlüklerin önünü kısıtlayıcı tavır görmek kadar antidemokratik yaklaşım olamaz. Twitter yasağı, mahkeme kararlarına uyulmasına kadar devam edecektir. Sayın Başbakanımızın da zaten bu konudaki sözü açık ve nettir, doğrudur çünkü kişilik haklarına kimse bu şekilde hoyratça saldıramaz.


Twitter'ın arkasına gizlenerek, hilebazlık, hainlik ve alçaklık yapamaz kimse. Buna kimse müsaade etmez. Çıksın, eleştirisi varsa kimliği ile çıksın, biz de ona adam gibi cevap verelim ama kalkarsan, Twitter vasıtasıyla illegal şekilde kişilik haklarına ve ülkenin geleceğine ilişkin olmadık yalanları, dolanları yazarsan, bunu yasaklamak görevdir."


AK Parti'nin yasaklarla mücadele ettiğini vurgulayan Metin, kimsenin AK Parti'yi "yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk" yalanıyla vuramayacağını anlattı.


- "Gezicilerin, paralelcilerin arkasına saklanıyorlar"


"Aç tavuk, kendini buğday ambarında zanneder" diyen Metin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başta olmak üzere hepsinin hayal mahsulü ifadelerle vatandaşların karşısına çıktığını öne sürdü.


Vatandaşların CHP'den farklı şeyler beklediğini savunan Metin, sözlerini şöyle tamamladı:


"AK Parti'den farklı, ekonomide, sosyal imkan olarak, sosyal güvenlikte, ulaşımda, enerji yatırımında ne sağlayacaksın, benim hayatımın hangi alanına gireceksin de hangi alanını rahatlatacaksın?' Bunu bekliyor. Kalk, sen bunları açıkla kardeşim. Siz kimsiniz? Dolayısıyla bunlar kendi kendilerini avutuyorlar. Korkaklıktır bu. Umut Oran'ın yaptığı da korkaklıktır. Gezicilerin, paralelcilerin arkasına saklanıyorlar, adam gibi çıkıp muhalefet yapamıyorlar. Bunların arkasından aciz, korkak şekilde muhalefet yapıyorlar.


Dolayısıyla biz Sayın Başbakanımızın arkasındayız, her zaman parti olarak da millet olarak da. Bunu da 30 Mart'ta herkes görecek. Hukuken tescil olmadı ama, bu bilgiyi de sizinle paylaşalım. Bilindiği gibi Deniz Baykal ile alakalı o video kasetin arkasında da Umut Oran'ın çıktığı söyleniyor. Hukuki süreçten sonra o da netleşecek. O, kendisinden korksun. Bizim korkumuz yok." nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...