Tartışılan isim için flaş karar

Tartışılan isim için flaş karar

GÜNDEM Haberleri

ÖYM ve TMK 10'la yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından bu mahkemelerde görülen davaların ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile tutuklanan Sosyalist Demokrasi Parti (SDP) MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tahliye edildi. Tahliyelerle birlikte İstanbul'da görülen Gezi Parkı davalarında tutuklu sanık kalmadı.

ÖYM ve TMK 10'la yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından bu mahkemelerde görülen davaların ağır ceza mahkemelerine gönderildi.

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları öne sürülen 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında İstanbul TMK 10'la yetkili 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada bu mahkemelerin kapatılması ile İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sanık avukatları tahliye talebini değerlendiren ve aylık tutukluluk incelemesini yapan İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında tutuklanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Parti Meclisi üyesi Doğukan Öci, SDP üyeleri Furkan Tombul ve Ceyhun Dönmez tahliyesine karar verdi.

58 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENMİŞTİ

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında 3 Ocak 2014'te iddianame hazırlanmıştı.

Kapatılan TMK 10'la yetkili İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede sanıkların, silahlı terör örgütüne üye oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurdukları iddia edilmişti.

3 yıldan 58 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...