ABD'den Türkiye'ye düşürülen uçak desteği

ABD'den Türkiye'ye düşürülen uçak desteği

DÜNYA Haberleri

Washington Yönetimi, haftasonu Türkiye'nin Suriye rejimine ait bir uçağı düşürmesinin ardından Ankara'ya destek verdi.

ABD Dışişleri Sözcüsü, Türk Hükümeti'nin verdiği bilgiye göre havasahası ihlali sonrası defalarca uyarılan uçağa Türkiye'nin angajman kuralları gereği ateş açtığını belirterek, "Bunun doğru olmadığını düşünmemiz için elimizde bir sebep yok" dedi.

Hafta sonu Türkiye'nin Suriye Rejimi'ne ait bir uçağı düşürmesinin ardından Washington'dan yapılan ilk açıklamada Türkiye'ye destek geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında konunun sorulması üzerineTürkiye'nin Suriye uçağına hava sahası ihlali ve uyarıların ardından ateş açtığını belirterek, bu bilgileri Türk tarafından aldıklarını söyledi ve nbsp; buna inanmamak için de bir sebepleri olmadığını belirtti.

Harf, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Durumu elbette yakından izliyoruz. Olayla ilgili NATO müttefiğimiz, Türk mevkidaşlarımızla yakın iletişim halindeyiz. Türkiye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne taahhüdümüz var. Suriye Hükümeti'nin 2012'de bir Türk uçağını düşürmesinden beri Türkiye'nin uyguladığı angajman kuralarında son derece şeffaf olduğunu biliyoruz. Bu olayda da Türk Hükümeti, Suriye askeri uçağına Türk hava sahasını ihlal ettikten ve Türk yetkililer tarafından tekrarlanan uyarılardan sonra ateş etti. Elbette Türk Hükümeti olayı daha yakından inceliyor, biz de onlarla konuşuyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...