Demirtaş: Kılıçdaroğlu kurt kökenli çıktı

/ Kaynak: İHA
Demirtaş: Kılıçdaroğlu kurt kökenli çıktı

Politika Haberleri  / İHA

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bozkurt işaretini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bozkurt işaretini eleştiren Selahattin Demirtaş, gündeme ilşkin açıklamalarda bulundu. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dün İstanbul'da 1 milyondan fazla insan toplayıp Nevruz'u kutladık. Ama televizyonlarda tek bir satır geçmedi. Peki 30 Mart seçim sonuçları açıklandığında, BDP'nin başarısını görmezlikten mi geleceksiniz? En büyük patlamayı, en büyük sıçramayı BDP yapacak" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda BDP Siirt il teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra BDP Siirt ilçe örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Siirt'in sokaklarının pırıl pırıl olduğunu belirterek, "Taziye evlerini yaptık. Siirt Türkiye'nin en yoksul 77 ilidir, daha bir sıra yukarı çıkmış değil. Diyor ya, biz geldik bu kadar yatırım yaptık. Herkes bir cebine baksın, Siirtli vatandaşlara yansımış mı? 5 katrilyon yatırım yaptık diyorlar. Nereye gitti bu paralar, bir kuruşu da Siirtlilerin cebine girseydi mübarek. Dikkat edin, AK Parti'den aday olamayınca istifa edip CHP'ye geçiyor. CHP'den istifa edip MHP'ye gidiyor. Ya böyle bir ilkesizlik olur mu? İnsan bu kadar omurgasız olur mu? Aralarında fert yok" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NU KÜRT KÖKENLİ BİLİYORDUK, KURT KÖKENLİ ÇIKTI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bozkurt işaretini eleştiren Demirtaş, "Diyor ki MHP'lilerin oyları da lazım. O yüzden bozkurt işareti yapıyorum. Biz kendisini Kürt kökenli zannediyorduk, kurt kökenli çıktı. Oy almak için insan ilkelerinden taviz verir mi? Biz ilkelerimiz uğruna canımızı vermeyi göze alarak bugünlere geldik. İlkelerimizden taviz vermediğimiz için bugün Türkiye'nin en güçlü halk hareketi haline geldik. 30 Mart'ta Türkiye'de en büyük büyümeyi, en büyük sıçramayı Barış ve Demokrasi Partisi yapacak. Dün İstanbul'da 1 milyondan fazla insan toplayıp Nevruz'u kutladık. Ama televizyonlarda tek bir satır geçmedi. Peki 30 Mart seçim sonuçları açıklandığında, BDP'nin başarısını görmezlikten mi geleceksiniz? En büyük patlamayı, en büyük sıçramayı BDP yapacak. Merkez medyası, BDP'nin seçim başarısını göstermeyecek mi? Herkes sizin başarınızı kutlayacak. O zaman göreceğiz el mi yaman, bey mi yaman" diye konuştu.

Medyanın tutumunu da eleştiren Demirtaş, "30 Mart'ta şapka düşecek, kel gözükecek" şeklinde konuştu. Meydanı dolduran kalabalık miting sonrası sessizce dağıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...