Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İdam kararları İhvan'ı yok etmeye yönelik'

/ Kaynak: AA
'İdam kararları İhvan'ı yok etmeye yönelik'

DÜNYA Haberleri  / AA

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yaptığı yazılı açıklama ile yeni bir operasyon olduğu ifade edildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) adına yapılan yazılı açıklamada, darbecilerin, basını, "insanları yanıltmak", polis ve askeri, "halkı öldürmek", yargıyı ise "İhvan'ı bitirmek için" kullandığı savunularak, idam kararlarının "İhvan'ı yok etmeye yönelik" yeni bir operasyon olduğu ifade edildi.

Mahkemenin karar verme konusundaki "hızının" da eleştirildiği açıklamada, "dava dosyasının binlerce sayfadan oluştuğu, yargıçların, bu dosyaların hepsini okumadan, tanıkları ve savunma avukatlarını dinlemeden karar verdiği" iddia edildi.

İhvan'ın açıklamasında ayrıca idam kararlarının, "devrimcilerin, darbe yönetimine son verilmesi ve Mısır halkına karşı suç işleyenlerin yargı karşısına çıkarılması, konusundaki ısrarını artırmaktan başka bir işe yaramayacağı" ifade edildi.

"Amaç, devrimin barışçıl yoldan çıkarılması" denilen açıklamada, "Ancak bu hedeflerine ulaşamayacaklar, barışçıl devrimimizi devam ettireceğiz" denildi.

Ürdün İhvanı'ndan idam kararlarına tepki

İdam cezası, Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı tarafından da kınandı.

Ürdün İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada da idam kararlarının, Mısır'da darbe nedeniyle yaşanan sıkıntıları artıracağı, toplumdaki bölünmüşlüğü derinleştireceği ve bu durumun ülke ve bölge barışına yansımalarının olacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca "Bugün verilen karar, 3 Temmuz 2013'te yapılanın kesinlikle halk iradesine karşı darbe olduğunu bir kez daha şüphe götürmeyecek şekilde ortaya koydu. Kararlardan sadece Mısır'daki darbeciler değil, onlara destek veren bütün ülkeler sorumlu" ifasine yer verildi.

Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik suçlamasıyla" yargılanan darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam cezası vermişti.

Duruşma ertelendi

Öte yandan, Kuna kentindeki Askeri Yüksek Ceza Mahkemesinde İhvan üyelerinin, "Mısır-Sudan sınırından yurt dışına kaçmaya çalışmak ve ateşli silah bulundurmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, savunma heyetinin "tutuklulara işkence iddiasının incelenmesi" talebi nedeniyle 7 Nisan'a ertelendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...