Sınırda sıcak saatler

Sınırda sıcak saatler

GÜNDEM Haberleri

El Kaide bağlantılı İŞİD örgütünün tehdidinin ardından, sınırda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Karakolu'nda askeri tedbirler artırıldı. Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan ve Mürşitpınar Köyü'ne 35 kilometre uzaklıktaki Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu Caber Kalesi çevresinde kontrolü elinde bulunduran El Kaide bağlantılı İŞİD örgütünün tehdidinin ardından, sınırda önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

ARAÇ VE PERSONEL TAKVİYESİ

Sınır hattında bulunan mevcut nöbet kulübelerine ilave kulübeler yapılarak askerler konuşlandırıldı. Sınır hattında zırhlı araçlarla yapılan devriyelerin sayısı artırıldı. Sınır hattında bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı bahçesinde ise onlarca tank ve zırhlı aracın park halinde durduğu görüldü. Hafta sonu Gaziantep'te bulunan 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sınıra, aralarında hava savunma sistemi ile füze bataryalarının yanı sıra tank ve obüslerin bulunduğu zırhlı araç ile personel takviyesi yapıldı. Gaziantep'ten gönderilen birliklerin ve zırhlı araç ile bataryaların önceden belirlenen sınıra hakim noktalara konuşlandırılacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...