HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşte TSK'nın Süleyman Şah planı! TSK eli tetikte bekliyor

Kaynak:
İşte TSK'nın Süleyman Şah planı! TSK eli tetikte bekliyor

GÜNDEM Haberleri  / 

IŞİD'in 'türbe tehdidi' ve Suriye jetinin düşürülmesiyle ipler gerildi, sınır birlikleri takviye edildi; TSK eli tetikte bekliyor.

F-16'larımız Türkiye sınırından 30 KM içeride olan Süleyman Şah'ın etrafını kuşatan militanları 1.5 dakika içinde vurabilir. nbsp;Ankara, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesinin türbesinin bulunduğu ve Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olarak kabul edilen Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik IŞİD tehdidine karşı bütün hazırlıklarını yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nca iki aşamalı plan hazırlandı. İlk aşamada, Türk Hava Kuvvetleri devreye girecek. Alarm seviyesini kırmızıya çıkaran Diyarbakır'daki 181'inci Pars Filo ve 182'inci Atmaca Filo zaten bölgede yoğun devriye faaliyetleri yürütüyor. Saldırı halinde bu iki filo anında devreye girecek. Operasyon, sadece karakolun güvenliğini sağlayacak şekilde sınırlı olacak. Tehdit devam ederse, bu defa özel birliklerle operasyon yapılacak. Bunun için bordo bereli askerlerden oluşan bir ekip, Şanlıurfa'da görev bekliyor. Özel Kuvvetlere mensup askerler, Saygı Karakolu'na Kobra helikopterleri ile nakledilecek. Bu nakil işleminin 20-30 dakika arasında gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu arada, Ankara, 4 defa yapılan uyarının ardından Suriye jetinin düşürülmesi ile ilgili NATO ve BM'yi bilgilendirdi. Suriye ise düşmanca tavrını dün de sürdürdü. Hava devriye görevini icra eden F-16 uçağına Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemince 4.5 dakika süreyle radar kilidini muhafaza ederek tacizde bulunuldu. Suriye'nin uçak ve helikopterlerle uyguladığı taciz, 4 ayda 42'yi buldu. Tacizler üzerine konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde. Eğer burada bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz. Türkiye'nin vatan parçasını korumasındaki kararlılığı ve iradesi, test etmeye gelmez" dedi. nbsp;Buket GÜVEN/TÜRKİYE GAZETESİ

KUŞ UÇURTULMUYOR
Sınır birliklerimiz teyakkuza geçti
Mehmetçik, muhtemel Suriye müdahalesine karşı teyakkuzda. Sınır kapılarının bulunduğu şehirlerde şüpheli şahıslar ve araçlar durdurulup aranıyor. Özellikle IŞİD militanlarınca işgal edilen Cerablus kasabasının hemen karşısında bulunan Karkamış'ta güvenlik en üst safhada. Şanlıurfa'nın Mürşitpınar Köyü sınırına da araç ve personel takviyesi yapıldı.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...