Gül, Lahey'de Obama ile görüştü

Gül, Lahey'de Obama ile görüştü

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Lahey'deki 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi öncesinde ayaküstü Obama ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin başlangıcı öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile ayaküstü görüştü. Cumhurbaşkanı Gül, 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Lahey'deki World Forum binasına geldi. Burada, zirvenin başlangıcı öncesi, ABD Başkanı Obama ile bir araya gelen Gül, ABD'li mevkidaşı ile ayaküstü kısa süre sohbet etti. İki liderin yanında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de bulundu. Temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşen Gül, AB Komisyonu Başkanı Barroso'yla görüş alışverişinde bulundu.Cumhurbaşkanı Gül'ün, zirve kapsamında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in yanı sıra Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile de sohbet ettiği belirtildi.Gül, temaslarının ardından 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin açılış oturumuna katıldı.
Yarın da devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmelerine devam edecek Gül'ün bu kapsamda Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Gül, dün de Hollanda Kralı Willem Alexander ile baş başa görüşmüştü.

Ban Ki-mun ile görüşme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de görüştü.
Zirvenin düzenlediği World Forum adlı merkezde gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül ve Genel Sekreter Ban'ın Suriye'deki insani durum, Cenevre görüşmelerinin geleceği ve Suriye'ye insani yardım konusunu ele aldıkları belirtildi.
Ban'ın görüşmede, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara verdiği güçlü destek ve yardımlar dolayısıyla Gül'e memnuniyetini ifade ettiği kaydedildi.

Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesinin de gündeme geldiği görüşmede Ban Ki-mun'un, tüm tarafları gerginliği artıracak adımlardan sakınmaları için teşvik ettiği ifade edildi.
Kıbrıs konusunun da ele alındığı görüşmede, Gül ve Ban'ın müzakerelerdeki ivmenin devam ettirilmesinin önemini vurguladıkları belirtilerek, Genel Sekreter Ban'ın Türkiye'den Kıbrıs konusundaki "aktif ve yapıcı" tutumunu devam ettirmesini istediği ve Türkiye'nin müzakerelere olan desteği dolayısıyla Gül'e teşekkür ettiği belirtildi.(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...